Sport

Košarka, EuroCup

Šundov: Bio sam posebno motiviran protiv prvaka Hrvatske

Šundov: Bio sam posebno motiviran protiv prvaka Hrvatske

Stipčević: Za dobiti Rigu trebaš igrati dobro svih 40 minuta

Zadar je u Rigi izgubio utakmicu ponajviše zbog loše igre u obrani, primljenih 106 koševa govori dovoljno o tome kakva se košarka igrala. Koncentracije je bilo samo u određenim trenutcima, napad je bio solidan, ali obrana je izuzev druge četvrtine i polovice treće izgledala kao švicarski sir.

Na press konferenciji trener Petrović je rekao: - Problem je bio u obrani, propuštali smo od samog početka, napad je dobro funkcionirao. Prihvatili smo run and gun košarku koju je ASK nametnuo i za to smo kažnjeni. Da bi pobijedio u takvoj utakmici moraš imati široki roster, a naš je bio sužen zbog ozljeda Rančića i Dixona.  Na našu nesreću i Garnett je obnovio ozljedu u jednom trenutku i jednostavno nismo imali dovoljno igrača u rotaciji.

Imali smo osam razlike, ali smo ih prebrzo izgubili. Nismo imali koncentracije, njihov je trener dosta rotirao, a mi to nismo bili u mogućnosti. Zbog toga nismo mogli kontrolirati ritam utakmice, završio je svoje izlaganje Petrović.

Rok Stipčević zabio je 24 koša, uz četiri trice, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Latvijaca.

- Znali smo da su opasni, gledali smo neke njihove susrete. Mi nismo mogli kontrolirati ritam utakmice. Neke dijelove smo odigrali dobro, ali da bi dobio momčad poput Rige moraš igrati dobro svih 40 minuta.

Marlon Garnett odigrao je 28 minuta i zabio 9 koševa.  Na parketu nije dočekao kraj utakmice, obnovio je ozljedu prepone.

- U jednom trenutku se više nisam mogao dobro kretati i onda je bolje da igra netko tko je spreman 100 posto. Sutra idem kod liječnika, ali još uvijek mislim da nije riječ o nekoj ozbilnjijoj ozljedi. Izgubili smo jer smo primili 106 koševa, ne možeš očekivati da ćeš dobiti uz takvu obranu.

Bruno Šundov razbio je Zadrane sa 24 koša, a uhvatio je i 11 lopti.

- Zadar je jaka momčadi i ovo je vrijedna pobjeda u teškoj utakmici. Igrali smo odlično, a ja sam bio posebno motiviran budući da je riječ o prvaku moje zemlje.

Corey Brewer svom je bivšem klubu utrpao 21 koš, nije imao milosti za bivše suigrače.

- Dobra utakmica, i vrijedna pobjeda, bit će puno teže u Zadru. Ovom pobjedom smo se vratili u igru nakon početnog poraza. Petrović ima dobru momčad, onakvu kakvu je želio, a i rezultat koji je Zadar ostvario do sada je za respekt.


Reci što misliš!