Sport

Skijanje, Superkombinacija Val d'Isere

Ivica Kostelić treći nakon prve vožnje superkombinacije

Ivica Kostelić treći nakon prve vožnje superkombinacije

Zrnčić-Dim 17., Šamšal bez plasmana

U prvom redu favorita za pobjedu u superkombinaciji (superveleslalom+slalom) u Val d'Isereu stoji Ivica Kostelić nakon što je u superveleslalomskoj utrci postigao treće vrijeme.

Ivica je u utrku startao s 19. mjesta, te sjajnom vožnjom od početka, a posebice u drugoj polovici staze, u cilj stigao drugi, sa samo 15 stotinki zaostatka za tada vodećim Kanađaninom Johnom Kucerom. Kasnije se, sa startnim brojem 27, na prvo mjesto probio odlični Švicarac Carlo Janka. Kuceri je otišao na 21 stotinku prednosti.

Janka je nedavno senzacionalno skijao na spustu u Lake Louiseu, kada je sa startnim brojem 65 zauzeo drugo mjesto.

Natko Zrnčić-Dim sa startnim je brojem 13 završio superveleslalom na vrlo dobrome 17. mjestu, dok Dalibor Šamšal (startni broj 59) nije uspio završiti utrku. Isto nije pošlo za rukom još 27-orici skijaša, koji nisu uspjeli savladati zahtjevnu stazu, postavljenu od Austrijanca Andija Eversa. Među njima bili su Bode Miller, Aksel Lund Svindal, Didier Cuche...

Prošle sezone na istoj je stazi hrvatsko muško skijanje doživjelo najveći uspjeh u povijesti. U istoj su disciplini, samo što su tada kombinirani spust i slalom, na postolju završili i Kostelić (drugi) i Zrnčić-Dim (treći).

Druga je, slalomska vožnja na rasporedu u 15.45.

Svjetski kup u alpskom skijanju, superkombinacija, Val d'Isere, 1. vožnja (superveleslalom):

1. Janka (Švi) 1:11.000.41

2. Kucera (Kan) +0.21

3. Kostelić (Hrv) +0.36

4. Raich (Aut) +0.41

    Ligety (SAD) +0.41...

17. Šamšal (Hrv) +1.66...


Reci što misliš!