Sport

Rukomet, SP 2009.

Červar objavio popis: Zlatko Horvat na tribini

Červar objavio popis: Zlatko Horvat na tribini

Červar: Za prvi krug smo prijavili 15, a ne 16 igrača, jer se bojimo da bi se netko mogao ozljediti

U potpunoj konspiraciji, Lino Červar je tehničkoj komisiji dao popis reprezentativaca koji će se boriti za prolaz u drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva. Ipak, premda je skrivao popis i od svojih igrača i od novinara, tportal.hr saznao je koja šestorica 'paklenih' su prekobrojna.

Više ili manje očekivano, Lino Červar je s popisa reprezentativaca koji će igrati prvi krug Svjetskog rukometnog prvenstva 'skinuo' mladog golmana Ivana Pešića, te Ivana Ninčevića, Josipa Valčića, Marka Kopljara, Jakova Gojuna i, ipak pomalo iznenađujuće, Zlatka Horvata. Sva šestorica od večeras će se u Splitu nalaziti u ulozi navijača, no, prema riječima izbornika, oni nisu otpisani, nego su samo na čekanju.

- Za prvi krug smo prijavili 15, a ne 16 igrača, jer se bojimo da bi se netko mogao ozljediti, pa imamo mogućnost zamjene. Nitko od zasad prekobrojnih nije otpisan, uostalom, sjetite se da su svojevremeno i Božo Jović i Slavko Goluža bili u sličnoj situaciji, pa su na kraju bili naši najvažniji igrači na natjecanjima, kazao je Lino Červar tek dvojici odabranih novinara, tportalu i kolegi Predragu Žukini iz Jutarnjeg lista, uz dodatak kako bi bilo dobro da igrači još ne saznaju za njegov odabir kako bi što bolje odradili nenajavljeni jutarnji trening.

Kako bilo, dosadašnji najveći pehist Goran Šprem, nakon ispadanja s popisa u Portugalu (SP 2002), Sloveniji (EP 2004)), Njemačkoj (SP 2007)) i Pekingu (OI 2008), konačno je dočekao svojih pet minuta i on je uz Ivana Balića, Peru Metličića, Igora Vorija, Domagoja Duvnjaka, Blaža Lackovića, te golmane Venija Loserta i Mirka Alilovića, bio najsigurniji za ulazak u momčad. Ostatak ekipe čine Ivan Čupić, Vedran Zrnić, Mateo Hrvatin, Dalibor Anušić, Denis Buntić, Tonći Valčić i Denis Špoljarić.


Reci što misliš!