Kultura

večeras

U Matici poetska večer istarske pjesnikinje Elis Gobo

U Matici poetska večer istarske pjesnikinje Elis Gobo
Pixabay

Ogranak Matice hrvatske u Zadru priređuje pjesničku večer istarske pjesnikinje Elis Gobo. Gost večeri zadarski je književnik Ante Gregov Jurin.

U glazbenom dijelu programa sudjeluje Lucija Iglić, učenica 4. razreda srednje škole, Glazbena škola Blagoja Berse, na gitari.

Kroz program vodi:  Ivan Paštar, prof. i dipl. oec. Pjesnička večer održat će se u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, Don Ive Prodana 1,  u petak, 10. svibnja, s početkom u 19:00.

Elis Gobo rođena je u Puli. Magistrica je kroatistike i kulture i turizma pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Dosad je radila kao općinska viša stručna suradnica za kulturu, turizam i ekologiju te kao voditeljica europskih projekata iz područja kulture i turizma u nekoliko različitih organizacija. Trenutno je zaposlena kao direktorica općinske tvrtke Arsiana d.o.o. za turizam i očuvanje kulturne baštine Općine Raša. Supruga je i majka dvogodišnjega sina. Piše poeziju i prozu. Pjesme su joj objavljene u zajedničkim zbirkama poezije Žavajon, Pićonski feroli i feralići i Spoda menduli: versi z labinjonske skanciji, u zborniku Domaća rič te u časopisima Republika, Zadarska smotra i Nova Istra. Svoju poeziju je predstavljala na pjesničkim večerima Matice hrvatske u Puli, Ćakulodi na Špini u Labinu, Veršima na šterni Vižinada, Barakovićevim danima u Zadru, Večeri na Brižićevin dvuoru u Preku. Ove će se godine predstaviti na pjesničkoj manifestaciji Ča vrh arbe na Rabu.


Reci što misliš!