Sport

Košarka, KK Zadar

Giergia: Stvorena je atmosfera linča

Giergia: Stvorena je atmosfera linča

Magaš: Spreman sam odstupiti ako je to u interesu kluba

Nakon najnovije katastrofalne prezentacije košarkaša Zadra i trećeg gostujućeg poraza od fenjeraša NLB lige, ovaj put košarkaša Zagreb CO u Zadru su svi na nogama.

Na nogama su brojni navijači košarkaškog prvaka Hrvatske, oni koji su bili jučer u Trnskom, ali i oni brojniji koji su utakmicu gledali putem malih ekrana.

Navijačka skupina Tornado nakon utakmice najavila je svoj skup danas u 17 sati u prostorijama Udruge. I u klubu je protekla noć bila besana, već danas za 18 sati najavljen je izvanredni sastanak Upravnog odbora na kojem će se raspravljati o trenutačnoj situaciji u klubu.

Udruga navijača Tornado nakon još jedne sramotne prezentacije na terenu i poraza svojih ljubimaca zahtjeva smjenu Uprave, direktora i trenera u klubu, a zahtjevu je pridodano i odstranjivanje iz momčadi bugarskog reprezentativca Dejana Ivanova koji je ružnom reakcijom jučer u Trnskom (pruživši s klupe oba srednja prsta u smjeru Tornada) isporovocirao ovakvu reakciju Tornada.

O jučerašnjoj utakmici i posljedicama poraza te zahtjevom za smjenama u KK Zadar s direktorom Giuseppeom Giergiom razgovarao je Valentino Matešić za emisiju Treće poluvrijeme Novog radija. 



Za večeras u 18 sati sazvana je i izvanredna sjednica Upravnog odbora košarkaškog kluba Zadar. Predsjednik Magaš spreman je za dobrobit kluba odstupiti, ali naglašava kako upravu nisu postavili navijači pa je tako neće niti mijenjati, jer Upravu čine sponzori kluba.



Atmosfera u i oko kluba čini se nikad nije bila gora. Da li je pogođen pravi trenutak za razrješenje situacije pokazat će vrijeme i moguće odluke koje će biti donijete večeras.

Ipak, ostaje dojam kako se u ključnim trenucima sezone moglo postupiti i drukčije bez obzira na brojne pogreške koje su se u zadnje vrijeme događale u i oko kluba. Ulazi se u fazu sezone kada je potreban mir u svlačionici i oko nje, kada bi igrači trebali biti fokusirani na ispravljanje uočenih pogrešaka u igri te podizanje koncentracije i samopouzdanja pred odlučujuće utakmice. 

Ne zaboravimo da košarkaši Zadra bez obzira na poraz u Trnskom i dojam koji su tamo ostavili, još uvijek imaju realne šanse za osiguranje jedne od prve četiri pozicije koje vode na Final four. 

Stoga bi se danas svi oni kojima je stalo do KK Zadar trebali okupiti oko kluba, pokazati zajedništvo i dati momcima podršku da ključne utakmice odigraju najbolje što mogu i pokušaju ostvariti cilj. A za ostavke, promjene trenera, tjeranje igrača u ionako siromašnom rosteru biti će vremena nakon završetka lige kada se bude znalo jesu li ciljevi ostvareni ili ne.


Reci što misliš!