Sport

Košarka, EuroCup

KK Zadar: U Beograd preko Kazana

KK Zadar: U Beograd preko Kazana

EuroCup, 4. kolo: Uniks Kazan - KK Zadar, 17 sati

Košarkaši Zadra, ili točnije, neki od njih odigrat će večeras u ruskom Kazanu utakmicu 4. kola EuroCupa, a samo ih pobjeda protiv kluba Marka Popovića i Kreše Lončara ostavlja u igri za Final eight tog europskog natjecanja.

Priču o nesposobnosti administracije KK Zadar koja je i ovog puta zakazala pjevaju i ptičice na grani u parku ispred Jazina pa je nećemo ponavljati. Rezultat je ionako isti - Zadar će večeras igrati bez Desmona Farmera koji je već u prvih deset dana dobio uvid u kakvu je sredinu došao, nek'  zakasni još plaća i ode on, uostalom nije mu Zadar prvi klub ove sezone.

Car i Marčinković potpisali

Da ne bi izgledalo sve tako tužno iz kluba informiraju da su potpisali ugovor do kraja sezone sa Markom Carom, bivšim razigravačem Splita koji je ove sezone igrao na Cipru i trogodišnji ugovor sa Pavlom Marčinkovićem koji je izletio iz kadra prve momčadi Zadar prije ove sezone. Naime, na mladog Zadranina Zmago za razliku od Ace itekako računa. Možda zato što je momčad tanja za Ivanova, Dixona i Garnetta?

Vladimer Boisa se još čeka...

Šalu na stranu, Zadar bi s Farmerom i bez njega teško do pobjede u Kazanu. Premda je moćni Uniks pao u Zmaginom debiju prije dva tjedna, i premda su Rusi još uvijek opijeni pobjedom u ruskom kupu (op.a. dobili CSKA i Dynamo), šanse Zadra u hladnom Tatarstanu su male, jako male.

Uniks mora pobijediti, njima je Final eight imperativ dok Zadrani prema riječima njihovog trenera večeras igraju bez imperativa. Momčadi Zadra bitnije se uigrati za petak i važno gostovanje kod FMP- a u regionalnoj ligi nego se tući sa Uniksom i tražiti slavu u Europi.

S druge strane, sve je moguće kad je Zadar u pitanju, tome smo svi svjedočili ove sezone, nažalost, često su te "mogućnosti" imale negativne konotacije.

Zadar večeras Popovića, Lončara i društvo napada sa sljedećom desetoricom: Stipčević, Rančić, Johnson, Ružić, Gečevski, Perić, Prostran, Macura, Olivari, Popović.

Utakmica se igra u 17 sati po ovdašnjem vremenu, a nakon utakmice u Rusiji Zadrani nastavljaju prema Beogradu gdje će im se pridružiti ostatak momčadi u još uvijek nepoznatom sastavu.


Reci što misliš!