Sport

Eurocup

Eurocup: "Dark horse" Zadar napada prvo mjesto

Eurocup:

Tome Ružić: Biti će velika borba pod košem, ali nema predaje

Da nam je nakon prvog domaćeg poraza od Benettona u Višnjiku netko rekao kako će Zadar u zadnjem kolu igrati za prvo mjesto baš protiv tog talijanskog giganta vjerojatno bi se samo kiselo nasmijali.

Naslov članka sa te utakmice na našem portalu je bio "Zbogom Europo, fokus je sada na NLB ligi!".

No, čuda se događaju i tako je Zadar u sezoni koja je bila obilježena nevjerojatnim skandalima, propustima i sukobima uprave s navijačima napravio najveći uspjeh u europskim natjecanjima u svojoj novijoj povijesti.

Dakle, u zadnjem, šestom kolu skupine "J" Zadar večeras igra protiv Benettona u Trevisu za prvo mjesto. Oba kluba su već osigurala nastup među osam najboljih na F8, a u slučaju pobjede veće od osam koševa Zadar će u Torino kao prvi u skupini.

Trener Sagadin je odmah po dolasku u Zadar vapio kako mu je potrebno "jako tijelo pod košem" jer Zadar od Jure Lalića nema igrača koji može čvrsto odigrati na poziciji petice.

To će večeras još više doći do izražaja budući da je na zadnjem treningu Rok Stipčević iz stroja izbacio Jeru Macuru, a Boisa nema pravo igrati jer nije na vrijeme registriran. Teret borbe protiv Nicevića, Rančika, Wallacea tako će pasti na leđa Gečevskog i Ružića. Ipak, ove godine Zadar najbolje igra kad ima najmanji roster (Kazan).

- Kao i svaku utakmicu do sada u reketu ćemo biti na velikim mukama jer ni Gečevski ni ja nismo klasične petice. Opet će to za nas biti velika borba pod košem, ali nema predaje, odlučan je Tome Ružić.

Zanimljiv je podatak da su Zadru u prvoj utakmici centri utrpali samo 31 od 84 koša, no tada su igrali i Ivanov i Macura.

Na pitanje koga bi radije vidio za protivnika na Final eightu, Bilbao ili Rytas Ružić je izjavio kako ne može ništa reći dok se bolje ne informira o momčadima potencijalnih protivnika Zadra.

Boisa se u subotu prvi put predstavio zadarskoj publici i dojam je da nije razočarao. Iako ne može igrati večeras Boisa je ipak kazao nekoliko riječi o srazu s Benettonom.

- S Benettonom igramo za prvo mjesto, ako budemo igrali kao protiv Zvezde možemo pobijediti. Ne znam tko bi nam više odgovarao kao protivnik Bilbao ili Lietuvos Rytas. Uostalom, to je trenerova briga, rekao je Boisa.

Bude li se utakmica lomila pred sam kraj Zadru će dobro doći nekoliko Farmerovih slaloma kroz reket kakvima je lomio Turk Telekom i Zvezdu.

Ipak, Farmer naglašava momčadski učinak kao ključ.

- Idemo u Treviso napraviti što moramo, trener će nas kao i dosad dobro pripremiti i na nama je da dogovoreno sprovedemo na terenu. Svak od nas mora dati svoj učinak i rezultat neće izostati, izjavio je Farmer.

Susret između Benettona i Zadra igra se u s početkom u 20 sati dok se prije njih u drugoj utakmici ove skupine u Ankari u 17 sati i 30 minuta sastaju Turk Telekom i Unics iz Kazana.


Reci što misliš!