Sport

Košarka, EuroCup

Banić i Gečevski u prvoj petorci EuroCupa

Banić i Gečevski u prvoj petorci EuroCupa

Centarski par Zadra iz trofejne 2005. u najboljoj petorci ovogodišnjeg EuroCupa

Prije nego što će Final Eight u Torinu od 2. do 5. travnja otkriti koja će se momčad okititi naslovom u košarkaškom Eurocupu, Uleb je proglasio najbolje dvije petorke natjecanja.

Obje su momčadi sačinjene od jakih imena u kojima dominiraju igrači čije su momčadi još uvijek aktivne u natjecanju. Mjesta u petorkama našlo se i za dva Hrvata, te za Zadrovog Makedonca Todora Gečevskog.

Chuck Eidson (Lietuvos) je mjesto u prvoj petorci zaslužio igrama na mjestu razigravača, premda je po vokaciji krilni igrač. Poziciju playmakera je odrađivao u drugom dijelu sezone. Društvo mu u čine, na pozicijama visokih igrača, Marko Banić (Bilbao, 13.4 poena, 5.3 skoka) i Todor Gečevski (15.2 poena), dok su svoje mjesto u udarnoj momčadi pronašli još i Slovenac Boštjan Nachbar (Dinamo Moskva), te Kelly McCarty (Himki).

U drugoj petorci mjesta se našlo za hrvatskog centra Sandra Nicevića (Benetton, 12.4 poena, 4.9 skokova), te Pamesinog Matta Nielsena. Jedinicu u momčadi prigrabio je jedini igrač kojeg publika u Torinu neće vidjeti, Khalid El-Amin (Azovmaš), a petorku upotpunjavaju Travis Hansen (Dinamo Moskva) i Nicevićev suigrač Gary Neal.

Nicević je inače bio najkorisnji igrač prvog, a Banić posljednjega, šestog kola Top 16 faze natjecanja.

Prva petorka Eurocupa:

Chuck Eidson (Lietuvos)

Kelly McCarty (Himki)

Boštjan Nachbar (Dinamo Moskva)

Marko Banić (Bilbao)

Todor Gečevski (Zadar)

 

Druga petroka Eurocupa:

Khalid El-Amin (Azovmaš)

Gary Neal (Benetton)

Travis Hansen (Dinamo Moskva)

Matt Nielsen (Pamesa)

Sandro Nicević (Benetton)


Reci što misliš!