Sport

Košarka, ACB finale doigravanja

TAU Ceramica povela s 2-0 u finalnoj seriji s Barcelonom

TAU Ceramica povela s 2-0 u finalnoj seriji s Barcelonom

Spahijinoj momčadi treba još samo jedna pobjeda, koju mogu dohvatiti već u trećoj utakmici u Vitoriji

Košarkaši Tau Ceramice pobijedili su sa 78-74 u Blaugrani domaću Barcelonu i u drugoj utakmici finala doigravanja, te izborili tri meč lopte, od kojih dvije na svom parketu.

Hrvatski trener Tau Ceramice Neven Spahija i playmaker Zoran Planinić nadomak su osvajanja naslova španjolskog prvaka. Tau Ceramica je ostvarila dvije gostujuće pobjede u Barceloni, i sada ima sjajnu priliku za osvajanje trofeja. Treba im još samo jedna pobjeda, koju mogu dohvatiti već u trećoj utakmici u Vitoriji, u utorak 3. lipnja. Eventualna četvrta utakmica na redu je dva dana kasnije, a ukoliko kojim slučajem Barcelona ponovi pothvat svog protivnika i ubilježi dvije gostujuće pobjede, odlučujuća, peta utakmica odigrala bi se 8. lipnja u Barceloni.

No, teško je povjerovati u takav scenarij nakon dvije pobjede Tau Ceramice u Barceloni. U drugom susretu, goste je predvodio Pete Mickeal, koji je 10 od svojih 20 koševa postigao iz slobodnih bacanja, ne promašivši niti jedno! Iz igre je gađao 5-8, a imao je i 6 skokova, te čak 8 iznuđenih osobnih pogrešaka. Igor Rakočević je dodao 17 poena, a naš Zoran Planinić je u nešto više od 19 minuta igre postigao 6 koševa, gađajući 3-6 za dva poena, odnosno 0-4 za trice. Upisao je i jednu asistenciju.

U Barceloni je najbolji bio Ersan Ilyasova s 15 koševa, 10 skokova i dvije asistencije. Mario Kasun odigrao je 18 minuta i postigao 8 poena uz šut 2-3 iz igre i 4-4 iz slobodnih bacanja. Imao je dva skoka.

ACB doigravanje, finale, 2. utakmica:

Barcelona – Tau Ceramica 74-78 (0-2)

Reci što misliš!