Sport

Košarka, Ždrijeb EuroCupa

EuroCup: Košarkaši Zadra u skupini C

EuroCup: Košarkaši Zadra u skupini C

Natjecanje započinje 24. studenog 2009.

U Barceloni su danas izvučene skupine u natjecanju EuroCupa u sezoni 2009/10.

Košarkaši Zadra bili su prije ždrijeba postavljeni u drugu jakosnu skupinu, a proboj u drugu fazu natjecanja pokušat će izboriti u sklupini "C" u kojoj će koplja odmjeriti s grčkom momčadi Aris BSA 2003, litvanskom momčadi BS Šiauliai te izralskom ekipom Hapoel iz Jeruzalema.

O Arisu ne treba trošiti riječi. Svi poznajemo klub koji je dao igrače kao što su Nikos Galis i bivši grčki izbornik Panajotis Janakis. Osvajač Kupa kupova 1993, Koraćeva kupa 1997., FIBA Champions kupa 2003. godine, deset puta nacionalni prvak, posljednji put u sezoni 1990/91. i osmerostruki osvajač nacionalnog Kupa (posljednji put 2004.)

BC Šiauliai je treća po snazi momčad u košarkaškoj Litvi, naravno iza Žalgirisa i Lietuvos Rytasa. Klub je relativno mlad, ali trenutačno imaju najjači budžet u Litvi. Iz kluba su potekli danas poznati igrači kao Mindaugas Žukauskas, Donatas Slanina, Robertas Javtokas i Andrius Slezas, kao i treneri Antanas Sireika i Robertas Giedraitis.

Hapoel Migdal Juruzalem jedan je od jačih izraelskih momčadi. Četverostruki je osvajač domaćeg kupa, posljednji put 2008. godine, a Uleb kup osvojio je u sezoni 2003/04.

Raspored i termini odigravanja utakmica još nisu objavljeni, a natjecanje započinje 24. studenog 2009. godine. 


Reci što misliš!