Sport

Nogomet, SP 2010.

Boštjan Cesar najavio osvetu Wayneu Rooneyju

Boštjan Cesar najavio osvetu Wayneu Rooneyju

Slovenci i Englezi obračunat će se u Južnoj Africi

Nekadašnji nogometaš zagrebačkog Dinama, Slovenac Boštjan Cesar, izjavio je kako će na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici izravnati račune s Wayneom Rooneyjem.

Cesaru je napadač Manchester Uniteda “crvena krpa” još od lanjske prijateljske utakmice na Wembleyju kada je Engleska pobijedila Sloveniju s 2-1, a Rooney je vješto odglumio prekršaj za jedanaesterac.

“Srušio” ga je upravo Cesar koji je u Mirroru najavio osvetu na SP-u. Slovenija je smještena u skupinu C u kojoj su i Alžir, SAD i - Engleska.

- Naravno da je Engleska favorit skupine, ali još uvijek se sjećam što se dogodilo na Wembleyju. A o tome nerado razmišljam. Rooney je sramotno odglumio kako bi dobio kazneni udarac. Moja je savjest čista, a njega treba biti sram - rekao je branič Grenoblea.

- To nam je pokazalo da su Englezi spremni učiniti sve za pobjedu, čak i u prijateljskim utakmicama. Ali na SP-u neće biti tako. Svjetska je smotra dovoljan motiv sam za sebe, ali događaji na Wembleyju će nas učiniti još odlučnijima. Ali, mi ćemo uvijek igrati u skladu s pravilima - dodao je Cesar.

Utakmica Engleska – Slovenija na rasporedu je u 3. kolu skupine C, 23. lipnja u Port Elizabethu.


Reci što misliš!