Sport

Košarka, Eurokup

Popović i Lončar odlični u pobjedi Unicsa

Popović i Lončar odlični u pobjedi Unicsa

Hrvatski košarkaški reprezentativci Marko Popović i Krešimir Lončar odigrali su odličnu utakmicu u pobjedi svog UNIKS-a u Kazanju protiv Galatasaraya 92-89 u 5. kolu J skupine Top 16 faze Eurocupa.

Marko Popović je s 22 poena u 35 minuta igre bio prvi strijelac svoje momčadi. Pogodio je 5 od 11 trica, te gađao 1-3 za dva poena i 5-5 iz slobodnih bacanja. Imao je 5 asistencija, 3 skoka i šest iznuđenih prekršaja, doduše, i četiri izgubljene lopte uz jednu osvojenu.

Krešimir Lončar igrao je nepune 23 minute i postigao 16 koševa uz šut 8-11 za dva poena, 0-3 za tricu i 0-1 iz slobodnih bacanja. Dodao je svom učinku šest skokova i tri osvojene lopte.

Bila je ovo treća pobjeda UNIKS-a u J skupini i peti uzastopni poraz Galatasaraya.

U istoj skupini, momčad Valencije, koju vodi bivši hrvatski izbornik Neven Spahija, pobijedila je u Jeruzalemu domaći Hapoel 69-64. Najbolji u Spahijinoj momčadi bio je Thomas Kelati sa 17 koševa i 6 skokova.

Valencia je uknjižila četvrtu uzastopnu pobjedu u natjecanju, nakon što je u prvom kolu izgubila na svom parketu od Hapoela s četiri poena razlike. No, u Jeruzalemu je bila bolja s pet koševa razlike. Hapoel je pretrpio drugi poraz.

Odluka o dva četvrtfinalista pada u zadnjem kolu, u kojem će Valencia ugostiti UNIKS, a Hapoel gostovati kod Galatasaraya. 

Eurocup, 5. kolo Top 16 faze, skupina J:

UNIKS – Galatasaray 92-89

Hapoel – Valencia 64-69

Redoslijed: 1. Valencia 4-1, 2. Hapoel 3-2, 3. UNIKS 3-2, 4. Galatasaray 0-5

Reci što misliš!