Sport

Taekwondo

Nikola Bojo viceprvak Hrvatske u taekwondou

Nikola Bojo viceprvak Hrvatske u taekwondou

Na prvenstvu Hrvatske je nastupilo 186 natjecatelja iz 42 kluba,a TK Zadar je nastupio sa troje natjecatelja:

       1. Antonio Mirkov u kat. -58

       2. Nikola Bojo  u kat -87

       3. Ana Smolić  u kat. -62

Nikola Bojo uz odlične četiri borbe je došao do finala, osvojio drugo mjesto i na taj način i postao viceprvak Hrvatske u kategoriji do (-87 kg).

U prvoj borbi prekidom je pobijedio Antu Čavčića iz splitskog Nerija, u drugoj borbi vrlo tijesnoj, ali taktički odlično odrađenoj svladao je prošlogodišnjeg prvaka i nekadašnjeg reprezentativca Branimira Čačića iz zagrebačkog Jastreba 4:3.U trećoj, sigurnoj borbi 6:0 odradio je Kruna Kupresa isto iz Jastreba. A u onoj odlučujućoj finalnoj borbi u izuzetno žestokom i atraktivnom meču 6:6 nakon treće runde, u četvrtoj za zlatni bod u obostranoj akciji elektronika upisuje bod i pobjedu Renatu Krmpotiću iz karlovačkog kluba Banija. Nikola se ovim svrstao u sam vrh hrvatskih boraca pa može očekivati i poziv izbornika reprezentacije za daljnje akcije koje slijede.

Antonio Mirkov je u svom prvom seniorskom nastupu (ima tek 16 god.) pokazao veliku želju i borbenost, ali protiv iskusnijeg Dominika Šubića iz riječkog Sušaka nije mogao.

Ana Smolić je u prvoj borbi izbacila nekadašnju reprezentativku Srđanu Coce iz splitskog Nerija 4:1, a onda u  borbi za medalju dočekala ju je stara znanica i sadašnja reprezentativka Marina Sumić iz Metalca.

Sumić je Anu iznenadila udarcem u glavu (3 boda) već u prvoj rundi. Ana je nije uspjela dostići i konačni rezultat je 1:4. Sumić je tako dobila sve svoje protivnice i osvojila prvenstva.


Reci što misliš!