Sport

Košarka, Final four NLB lige

Kecman: Odmah sam vidio da je pravac dobar

Kecman: Odmah sam vidio da je pravac dobar

Dušan Kecman, najveći junak pobjede košarkaša Partizana protiv Cibone 75-74 u finalu NBA lige u zagrebačkoj Areni pred više od 16.000 gledatelja, za srpski Blic je još jednom odvrtio film posljednje sekunde šokantnog produžetka.

Nakon trice Bojana Bogdanovića za vodstvo Cibone 74-72, semafor je pokazivao da je do kraja ostalo 0.6 sekundi. Kecman je primio loptu, a u trenutku kada ju je šutnuo prema košu, ostala je jedna desetinka sekunde...

- Loptu uzmeš, šutneš i nadaš se da će ući. Jedno što sa sigurnošću mogu tvrditi jest da sam odmah vidio da je pravac dobar. A hoće li lopta proći kroz obruč, odbiti se od ploče ili od obruča, to nisam mogao znati. Ali, sada to više nije niti bitno, to je trenutak koji pripada povijesti – kaže Kecman.

Smatra da je njegova momčad i lakše mogla osvojiti svoj četvrti naslov prvaka regionalne lige.

- Da smo odrađivali posao na terenu kao što smo to radili tijekom cijele sezone, ne bi bilo riječi o meni već samo o novom trofeju Partizana. Imali smo puno prilika riješiti utakmicu bez šokova i većih uzbuđenja, ali smo redovito propuštali sve te prilike, te pružali našem velikom rivalu Ciboni šansu da nas pobijedi. Srećom, niti oni nisu koristili svoje prilike – prokomentirao je utakmicu Kecman.

Reci što misliš!