Sport

Nogomet, Bundesliga

Bayern prvak, Olić ponovo strijelac

Bayern prvak, Olić ponovo strijelac

Olić načeo Herthu

Odigrano je i posljednje, 34. kolo njemačkog nogometnog prvenstva. Golovima su kraj sezone obilježila i dvojica hrvatskih igrača, Ivica Olić i Boris Vukčević.

Bayern München je već i ranije osigurao naslov prvaka, 22. ukupno u povijesti kluba, a svoju je titulu potvrdio gostujućom pobjedom nad Herthom u Berlinu 3-1.

Prvi je gol za bavarski sastav, svoj 11. ovosezonski zabio Ivica Olić iskosa s lijeve strane na asistenciju Arjena Robbena. Kasnije je Hertha uspjela izjednačiti preko Ramosa (u 59. minuti), ali je potom Robben svojim 15. i 16. ovosezonskim golom donio Bayernu 20. pobjedu.

Olić je igrao do 78. minute kada ga je zamijenio Miroslav Klose, dok je Danijel Pranjić ušao u igru na poluvremenu.

Osim Olića od hrvatskih se igrača u posljednjem kolu upisao i mladi 20-godišnji veznjak Hoffeheima Boris Vukčević. Zabio je rođeni Osječanin Stuttgartu u domaćem remiju 1-1 izjednačujući gol u 44. minuti glavom nakon asistencije Sejada Salihovića. Bio mu je to premijerni bundesligaški gol ove sezone. Igrao je do 79. minute, dok je Josip Šimunić u obrani Hoffenheima odigrao svih 90 minuta.

Osim Bayerna, sljedeće će sezone u Ligi prvaka igrati i Schalke koji je u posljednjem kolu remizirao kod Mainza 0-0 (Ivan Rakitić igrao svih 90 minuta), dok će trećeplasirani Werder tražiti svoj put ka najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju kroz kvalifikacije.

U Europa ligi igrat će Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund i Stuttgart, dok je HSV Mladena Petrića ostao korak kratak od izlaza u Europu budući je završio na sedmom mjestu. U posljednjem je kolu Petrićev HSV remizirao kod Werdera (1-1, Petrić 90 minuta), a za osvajanje šestog mjesta trebao je slaviti na Weserstadionu, te je istovremeno Stuttgart trebao izgubiti od Hoffenheima, ali se ništa od toga nije dogodilo.

Iz lige ispadaju Bochum i Hertha, dok će Nürnberg u razigravanje za opstanak. Nürnberg je u posljednjem kolu učinio svoj dio posla i savladao Köln hrvatskog trenera Zvonimira Solde s 1-0 sjajnim golom Andreasa Ottla iz slobodnog udaraca iz 88. minute, ali je istovremeno Hannover slavio kod Bochuma s 3-0 i zadržao prednost od dva boda na posljednjem mjestu u sigurnoj zoni.

Na kraju spomenimo još i dvije domaće pobjede istovjetnim 3-1 rezultatima, onu Freiburgovu protiv Borussije Dortmund, te Wolfsburgovu protiv Eintrachta iz Frankfurta.

U Freiburgovom slavlju sudjelovala su dvojica hrvatskih predstavnika, Ivica Banović do 58. minute, a Mensur Mujdža svih 90 minuta, dok je u slavlju Wolfsburga zabio Edin Džeko i tako ponio epitet najboljeg strijelca lige s 22 postignuta gola.

Zabio je bosansko-hercegovački napadač treći gol za Wolfsburg u 34. minuti nakon asistencije sunarodnjaka mu Zvjezdana Misimovića, koji se prethodno i sam upisao u strijelce budući je zabio otvarajući gol na utakmici.

 

Bundesliga, 34. kolo:

 

Bochum – Hannover 0-3 (Bruggink 9, Hanke 24, Pinto 45)

Freiburg – Borussia Dortmund 3-1 (Idrissou 60, Cisse 70, 90 / Barrios 47)

Hertha – Bayern München 1-3 (Ramos 60, Olić 20, Robben 74, 87)

Hoffenheim – Stuttgart 1-1 (Vukčević 44 / Cacau20)

Mainz – Schalke 0-0

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 1-1 (Brouwers 56 / Helmes 34)

Nürnberg – Köln 1-0 (Ottl 88)

Werder – HSV 1-1 (Pizarro 58 / Van Nistelrooy 82)

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 3-1 (Misimović 21, Riether 31, Džeko 34 / Altintop 86)


Reci što misliš!