Sport

Nogomet

Južna Koreja uskraćuje Sjevernoj signal sa SP-a

Južna Koreja uskraćuje Sjevernoj signal sa SP-a

Južna Koreja bi mogla ove godine, tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, uskratiti slobodni televizijski signal Sjevernoj Koreji.

Južnokorejske su vlasti prije četiri godine dopustile da se Sjevernoj Koreji pruži slobodni signal tijekom SP-a u Njemačkoj, ali napetosti između dviju država ove bi godine mogle dovesti do drugačije prakse.

SBS, južnokorejska televizija koja ima pravo na prijenose utakmica SP-a, objavila je kako su pregovori oko mogućeg slobodnog signala zaustavljeni nakon što je u ožujku potopljen brod Južnokorejske ratne mornarice, a sumnja je očekivano pala na susjednu komunističku državu.

Među Sjevernokorejcima ove godine za utakmice svjetske smotre vlada znatno već interes budući da se njihova reprezentacija plasirala na SP prvi put nakon 1966. No, hoće li moći gledati svoje nogometaše i dalje je neizvjesno.

- Potapanje broda je pogoršalo odnose između dviju država, što je zaustavilo pregovore oko signala i zasad se ne čini izvjesnim da će se oni uskoro nastaviti - kazao je predstavnik SBS-a.


Reci što misliš!