Sport

Tenis, Wimbledon

Wimbledon, Federer: Nadam se da će Isner i Mahut uspjeti završiti meč

Wimbledon, Federer: Nadam se da će Isner i Mahut uspjeti završiti meč

"Kada sam krenuo na svoj meč, bilo je 11-11 u petom setu kod njih, a kada sam završio, oni su još uvijek igrali"

Sportski i teniski spektakl za povijest koji su u Wimbledonu ponudili Amerikanac John Isner i Francuz Nicolas Mahut zasjenio je čak i uzbuđenja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi u svjetskim medijima.

Meč 1. kola Isner i Mahut započeli su u utorak, nastavili u srijedu, ali niti nakon dva dana gladijatorske borbe dvojice ''zombija'', pobjednik još nije poznat. Rezultat je 59-59 u petom setu, a nastavak na terenu broj 18 je u četvrtak, ne prije 15.30 sati.

Nevjerojatni dvoboj dvojice tenisača koji vjerojatno neće osvojiti Wimbledon, ali se već sada mogu osjećati vimbldonskim pobjednicima, inspirirao je i novinare u All England Clubu na natjecanje u pisanju bolje priče s ovog meča. Jedan od njih je napisao: ''Pobijedit će onaj koji se u četvrtak prvi probudi''.

Dakako, kada se u All England Clubu pročuo glas o ''meču u kojem nema kraja'', mnogi su tenisači i tenisačice krenuli ka terenu 18 kako bi bili protagonisti povijesti i svjedočili meču u kojem su oboreni toliki rekordi. Samo peti set trajao je sedam sati i šest minuta. Tenisači rijetko gledaju mečeve svojih kolega, ali u igračkom restoranu, u kojem se ''regularno'' prati Svjetsko nogometno prvenstvo, igrači su tražili ''promjenu programa'' i prebacivanje slike na teren broj 18.

Šesterostruki pobjednik i branitelj naslova, Švicarac Roger Federer, koji je teško svladao Srbina Ilju Bozoljca u četiri seta, također je iskazao divljenje Isneru i Mahutu…

-Kada sam krenuo na svoj meč, bilo je 11-11 u petom setu kod njih, a kada sam završio, oni su još uvijek igrali. Čudesno, ovo je apsolutno čudesno. Na neki način, volio bih da sam na njihovom mjestu, a na neki način i ne bih baš to volio. Ovo je vrlo poseban teniski meč. Nadam se da će ga Isner i Mahut uspjeti sutra nekako završiti – izjavio je Federer.

Da ironija priče bude potpuna, pobjednika dvoboja čeka Nizozemac Thiemo De Bakker, koji je dvoboj protiv Kolumbijca Santiaga Giralda i sam započeo u utorak, a nastavio u srijedu. No, de Bakker je ipak završio svoj dvoboj, te je u ''malom maratonu'' u petom setu slavio sa 16-14…

Reci što misliš!