Sport

Košarka, SP 2010. Turska

Marko Popović: Sramota! Najradije bih pobjegao u mišju rupu!

Marko Popović: Sramota! Najradije bih pobjegao u mišju rupu!

Nisam trener, nisam doktor da liječim

Nakon sramotne igre i visokog poraza od Brazila Marko Popović je odbio otići na službenu pressicu i hrvatskim novinarima rekao da će pričati samo u mixed zoni. U ruci je imao statistiku koju je zgužvao. "Što uopće imam ovo gledati", procijedio je kroz zube i stao pred novinare.

Prvo je bilo pitanje jesmo li se predali?
"To možete sami vidjeti. Sramota", rekao je Popović. "Koje god pitanje da postavite, mene je sram. Sramota, sramota. Cijela nacija se ima pravo rugati s nama. Znamo da igramo tu jednu utakmicu u osmini finala, međutim treba se nešto i zaslužiti a mi nismo zaslužili ništa. I da dobijemo Srbe, koji su pošteni momci i osvojili su prvo mjesto u jakoj skupini, to ne bi promijenilo sliku onoga što smo do sada pokazali", donosi iz Istambula Košarka.hr .

Je li se može što promijeniti?
"Ne možemo napraviti 30 treninga do subote. I promijeniti našu igru. Volio bih vjerovati u to, ali jako teško. Jedino da odigramo na neko ludilo, da nas krene, ili da udarimo njih 11 pa da se ozljede. Ne znam što bismo morali napraviti. Sramota", grmio je Pop.

Što se pričalo u svlačionici?
"Što možemo reći u svlačionici? Tko koga može pogledati u oči?", pitao se Popović. "Udostojio sam se doći pred vas novinare jer to je formalnost. Najradije bih pobjegao u mišju rupu da me nitko ne vidi. Da je ovo zadnja utakmica prvenstva, otišao bih direktno u Kazan da me doma nitko ništa ne pita. Jer me sramota."

Bio je osjećaj kao da smo pretrpjeli jedan od onih silnih četvrtfinalnih poraza. No, turnir u Istanbulu za Hrvatsku još nije gotov.
"Dao Bog neku snagu nama da to okrenemo. Želim i pokušavam vjerovati. Vjerovao sam i skakao, bio sam pozitivan do sada koliko god sam mogao, ali ne znam koliko ćemo to moći. Nisam trener, nisam doktor da liječim. Ja sam igrač, samo jedan kotačić ekipe. Imao sam ulogu, imam je još uvijek, pokušavam je odraditi najbolje što mogu ali ne ide ono što smo do sada radili. Najbolje smo igrali u Bambergu, ali i Turci i Litvci igraju sada bolje."

I Popović je još na kraju dodao:
"Ovo je Svjetsko prvenstvo. Treba gristi parket. Jedan put u 16 godina smo došli, meni je vrlo vjerojatno prvo i zadnje."

Ako je suditi prema igri i pristupu protiv Brazila, protiv Srbije bi nam mogla nažalost biti i posljednja utakmica na ovom Svjetskom prvenstvu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.