Sport

Košarka, Euroliga

Popović promašio šut za Euroligu

Popović promašio šut za Euroligu

Trebala je Uniksu pobjeda od šest ili više poena da bi se plasirali u završno kolo kvalifikacija za Euroligu, a imala je ruska momčad u nekoliko navrata i dvoznamenkasto vodstvo.

Ipak, u rijetko viđenoj završnici spretnija i sretnija bila je belgijska momčad koja je izvukla zadovoljavajući poraz (75:71) te joj na putu do Eurolige stoji još samo bolji iz ogleda Hemofarma i Albe.

U više navrata su Rusi odlazili na prednost koja im je bila i više nego dovoljna za prolaz, no uporni belgijanci pozitivno su odreagirali na svaki bijeg protivnika. Krajem treće četvrtine bili su tek na minimalnom zaostatku (55:54), a kada su u 34. minuti poveli 60:62 izgledalo je kako su domaćini miljama daleko od nastavka kvalifikacija.

No, u trenu je Uniks uzvratio serijom 11:0 i ponovno došao na korak do ostvarenja cilja. A onda je usljedila rijetko viđena završnica. U posljednje tri minute momčadi su se gotovo iz napada u napad izmjenjivale u rezultatu koji je čas jednima, čas drugima nudio prolaz dalje.

Na ruske koševe gosti su odgovarali tricama Malleta Demonda (dvije) i Chrisa Hilla koji je u posljednjoj minuti ponovno donio željeni rezultat svojoj momčadi (75:71).

Nade za ruski prolaz dalje završile su u rukama Marka Popovića, no njegov prvi šut blokirao je Andre Riddick, a odmah zatim upućena trica nije završila u mrežici belgijanaca.

Upravo je igra našeg reprezentativca bila jedna od najvećih boljki domaćina jer zadarski bek nije odigrao na razini prijašnjih ovosezonskih izdanja. Popović je ubacio pet poena uz šut iz igre 1/7 dok je još sakupio četiri asista i dva skoka.

Domaćine su predvodili Kelly McCarty (18p, 8sk) i Maciej Lampe (14p) dok je kod belgijanaca najučinkovitiji bio Joseph Gomis sa 16 poena.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.