Sport

Košarka

Popovićevih 28 koševa u pobjedi Unicsa

Popovićevih 28 koševa u pobjedi Unicsa

Marko Popović i Vladimir Vermaneenk, Uniksu su osigurali gostujuće slavlje u prvoj utakmici 2. kola ruske Superlige

Hrvatski reprezentativac u prvih deset minuta ubacio je svega tri  slobodna bacanja, početkom drugih pomalo se mučio ostavši bez ubačaja, da bi u zadnjih pet minuta do velikog odmora izbombardirao domaćinov koš s čak 16 poena. Pratio ga je Maciej Lampe sa 12, pa je Uniks poluvrijeme dočekao na + 5 (37:42).

Hrvatsko-poljski dvojac vukao je goste i u nastavku, zabivši do isteka tridesete minute 39 od Uniksova 54 koša. U izrazito neizvjesnoj utakmici Kuban je čestih pola koša zaostatka vodstvom zamijenio točno pet minuta prije kraja nakon trice Gorana Jeretina (63:61), a 120 sekundi kasnije imao i plus šest.

Popovićeva trica pa Lampeov faul koš Uniksu su osigurali 73:73, a u posljednjih 16 sekundi Vladimir Veremeenko donio mu novih pet poena od čega dva skok šutom sa istekom vremena za gostujuće slavlje 76:78.

Zadranin se na kraju zaustavio na najučinkovitijih 28 poena (četiri trice), te tome pridodao i pet asista. Lampe je ubacio 21 uz 12 uhvaćenih lopti dok je junak Veremeenko zabio devet. Lokomotiv su sa po 18 poena predvodili Aleksej Surovtsev i Jeremain Messey.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.