Sport

Košarka, VTB liga

Marko Popović dominantan u pobjedi Unicsa

Marko Popović dominantan u pobjedi Unicsa

Popović najbolji strijelac i asistent lige

Hrvatski košarkaški reprezentativac, Zadranin Marko Popović i dalje dominira VTB ligom, natjecanjem koje okuplja klubove s prostora bivšeg Sovjetskog Saveza, te iz Poljske i Finske.

Do treće pobjede u četvrtoj utakmici u skupini A, a ostvarena je ona s uvjerljivih 104-67 protiv Dnjipra, sastav iz Kazana ponovno je predvodio Popović, najbolji strijelac (20.75) i asistent (6.0) lige.

Odigrao je Popović tek 23 minute ogleda što je iskoristio za 21 koš, gađajući za dvicu i tricu istovjetnih 4-6 i pogodivši jedino slobodno bacanje kojem je pristupio. Imao je i sedam asistencija, što mu je donijelo valorizacijski indeks 28, najviši na utakmici.

Najbolji u redovima poražene momčadi bio je Mario Austin sa 14 poena i četiri asistencije.

Do 81-75 pobjede je stigao i Himki Zorana Planinića i Krešimira Lončara i to na gostovanju kod latvijskog VEF-a koji s klupe vodi Rimas Kurtinaitis. Najbolji igrač utakmice bio je Planinić, strijelac 16 poena (dvica 6-8, bacanja 4-7), čemu je pridodao po šest skokova i asistencija. U pola sata igre imao je i četiri izgubljene lopte.

Lončar je odigrao šesnaest minuta i bez pogreške iz polja (4-4) i uz jedino promašeno slobodno bacanje ogled je završio sam osam ubačenih koševa, po dva skoka i asistencije i četiri izgubljene lopte.

VTB liga:

skupina A

Dnjipro - Unics 67-104

CSKA - Honka 73-53

Lietuvos Rytas - Minsk 90-84

Redoslijed: 1. CSKA 4-0, 2. Unics 3-1, 3. Lietuvos Rytas 2-2, 4. Minsk 2-2, 5. Dnjipro 1-3, 6. Honka 0-4


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti