Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Bundesliga: Dvostruki strijelac Lakić, asistenti Rakitić i Mandžukić

Bundesliga: Dvostruki strijelac Lakić, asistenti Rakitić i Mandžukić

Posljednje kolo prvog dijela sezone u njemačkom nogometnom prvenstvu nastavljeno je u subotu uz zapažene učinke hrvatskih nogometaša.

Prvenstveno se to odnosi na Srđana Lakića, napadača Kaiserslauternovog sastava i dvostrukog strijelca u gostujućoj 2-1 pobjedi kod bremenskog Werdera.

Svoj deseti prvenstveni gol Lakić je u mrežu Tima Wiesea zakucao glavom već u 23. sekundi utakmice nagovijestivši tako prekid serije od dvije utakmice svoje momčadi bez pobjede. Da tako i bude, pobrinuo se svojim novim golom Lakić početkom nastavka igre zabivši za 2-1, ispravivši usput precizno izveden jedanaesterac Hunta iz 34. minute.

Dodajmo ovome da je drugi Kaiserslauternov gol proizašao iz "hrvatske" kombinacije i nakon pogreške Torstena Fringsa čiju je nepažnju iskoristio Ivo Iličević proslijedivši loptu za Lakićev drugi "mat". Dogodilo se to u 52. minuti susreta koji su obje momčadi završile s igračem manje.

Treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu, a četvrtou ukupno u nizu, upisali su igrači Schalkea. Za čistih 3-0 protiv Kölna pobrinuo se legendarni Raul, strijelac sva tri pogotka od čega je prvi zabio glavom na ubačaj Ivana Rakitića. Hrvatski veznjak iskoristio je pogrešku obrane i s lijeve strane centrirao precizno za španjolskog napadača u 30. minuti.

Wolfsburg i Hoffenheim podijelili su bodove odigravši 2-2 s time da su u gradu "vukova" gosti na poluvremenu vodili s dva gola razlike, a domaćin preko Diega i Edina Džeke u posljednjim trenucima susreta izvukao bod. Mario Mandžukić (žuti karton zbog prekršaja na Vukčeviću) odigrao je cijelu utakmicu za domaćina i imao svoje "prste" upletene u konačan rezultat. Naime, glavom je spustio loptu do Džeke za konačnih 2-2.

Recimo i to da je nakon dvomjesečne pauze uzrokovane ozljedom pete travnjak ponovno osjetio Josip Šimunić. Ušao je za Hoffenheim u igru u 79. minuti.

Sedam bundesligaških utakmica bio je dug niz vodeće momčadi ljestvice, dortmundske Borussije. Kraj mu je stigao kod Eintrachta koji je golom Gekasa iz 87. minute slavio 1-0 pobjedu.

Stao je još jedan pozitivni niz. Pet utakmica samo za pobjede znali su nogometaši Hannovera koje je u subotu "otrijeznio" Nürnberg 3-1 pobjedom.

Bundesliga, 17. kolo, subota:

Schalke - Köln 3-0 (Raul 30, 50, 88)
Werder Bremen -Kaiserslautern 1-2 (Hunt 34-11m / Lakić 1, 52)
Wolfsburg - Hoffenheim 2-2 (Diego 75, Džeko 90+1 / Luiz 34, Sigurdsson 40)
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1-0 (Gekas 87)
Nürnberg - Hannover 3-1 (Cherundolo 28-ag, Wolf 31, Schieber 82 / Pinto 75-11m)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.