Sport

Nogomet, Primera

Iniesta: Jednog dana vidim se na Guardiolinu mjestu

Iniesta: Jednog dana vidim se na Guardiolinu mjestu

- Želim zauvijek ostati u nogometu, jer on je moj život - rekao je vezni nogometaš Barcelone i španjolske reprezentacije Andres Iniesta.

Kandidat za FIFA-inu Zlatnu loptu u izjavi za Marcu rekao je da se jednog dana apsolutno vidi na mjestu koje danas zauzima Josep Guardiola: kao trener prve Barcelonine momčadi.

- Volio bih ostati u Barceloni i raditi kao prvi trener kluba. Ako ne budem dovoljno dobar, onda barem kao trener neke druge Barcelonine momčadi, ili makar trener za fizičku pripremu. Ne znam što bih drugo u životu mogao raditi - kazao je 26-godišnji nogometaš.

Iniesta je bio strijelac gola koji je španjolskoj nogometnoj reprezentaciji donio najveći uspjeh u povijesti: naslov svjetskih prvaka u Južnoafričkoj Republici.

- Gol važan poput moga Nizozemskoj u produžetku finala Svjetskog prvenstva može promijeniti čovjekov život, ali ne bi smio niti trebao promijeniti čovjeka samog. Činim isto što sam činio i prije tog gola. Biti nogometaš i istodobno skromna i ponizna osoba meni se ne čini inkompatibilnim.

Na koncu, Iniesta je izdvojio i svoj najradosniji trenutak u klupskoj karijeri.

- To je gol koji sam zabio Chelseaju na Stamford Bridgeu u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka 2009. godine, a koji nam je donio finale i potom naslov. Zbog toga mi je najdraži, osim što je bio i spektakularan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.