Sport

Nogomet, Primera

Guardiola: Osvojiti prvenstvo užasno je teško; Puyol: Naslov je nagrada za naporan rad

Guardiola: Osvojiti prvenstvo užasno je teško; Puyol: Naslov je nagrada za naporan rad

Gostujućim remijem kod Levantea (1-1) u srijedu navečer u sklopu 36. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je osigurala treći uzastopni i 21. ligaški naslov ukupno u povijesti.

Nakon susreta komplimente na račun cijele momčadi sipao je trener katalonskog kluba Pep Guardiola:

- Osvojiti ligaški naslov užasno je teško. Svi su tomu doprinijeli i sada ćemo uživati u trenutku. Za ovaj uspjeh zaslužni su igrači. Bez njih ne bi bilo ničega. Pobjeđivati je teško, pa smo zato, razumljivo, sretni.

- Tri četvrtine sezone bili smo strašni, ali u posljednjoj četvrtini malo smo se mučili s postizanjem golova. Ako smo imali mali pad u formi pred kraj sezone to je zato jer smo imali neljudski raspored u zadnje dvije sezone. Nismo praktički zastali - dodao je Barçin trener i na kraju izdvojio najgori i najbolji trenutak sezone.

- Najgore je bilo ono što se dogodilo Abidalu (dijagnosticiran mu je tumor jetre, op.a.). Ali njegov oporavak bio je najbolji dio.

Barcelonin kapetan Carles Puyol zbog ozljede nije zaigrao u susretu protiv Levantea u kojem je njegov klub osigurao naslov, ali je podijelio radost sa svojim suigračima.

- Malo mi je čudno jer nisam mogao igrati i morao sam gledati dvoboj sa strane. Usprkos tomu, oduševljen sam što smo ponovo osvojili naslov. Svi su naslovi za mene vrlo važni. Radili smo naporno da bismo postigli ovo i dobili smo svoju nagradu. Sada ćemo se malo opustiti prije nego se fokusiramo na finale Lige prvaka - komentirao je Puyol za As.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.