Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Poraz Tottenhama, Kranjčar zamijenio ozlijeđenog Balea

Premiership: Poraz Tottenhama, Kranjčar zamijenio ozlijeđenog Balea

Hat-trick Leona Besta u premierligaškom debiju

U derbiju 22. kola Premiershipa Arsenal i Manchester City odigrali su na Emiratesu bez pobjednika i bez golova, dok su poraze upisali Chelsea, Liverpool i Tottenham.

Manchester City dokazao je koliko znači široka klupa odigravši sigurno na gostovanju kod Arsenala 0-0 bez ozlijeđenih nositelja igre, Davida Silve i Marija Balotellija.

Imali su domaći nogometaši terensku nadmoć (62-38% posjed lopte, 15(5)-5(0) udarci prema golu), ali nisu dokazali da su kvalitetnija momčad od suparnika koji je dobrom obrambenom igrom čuvao rezultat.

U inače mirnoj utakmici sa samo 19 prekršaja (13 Cityjevih) nervozi su potkraj utakmice podlegli Arsenalov Bacary Sagna i Cityjev Pablo Zabaleta. U bliskom kontaktu čelima obojica su pokazali pretjeranu agresivnost, pa im je sudac utakmice Michael Johnson pokazao crvene kartone. Dogodilo se to u 88. minuti.

Niz od devet premierligaških utakmica bez poraza (od čega šest pobjeda) prekinuli su nogometaši Tottenhama izgubivši kod Evertona 2-1. Louis Saha bio je ključan čimbenik pobjede domaće momčadi: doveo je Everton u vodstvo u trećoj minuti oštrim desnonogim udarcem izvan 16-erca, da bi u 74. uputio jednako oštar udarac lijevom nogom, koji je golman gostiju Heurelho Gomes uspio samo odbiti na glavu 22-godišnjeg Seamusa Colemana za konačnih 2-1.

Rafel van der Vaart svojim je osmim pogotkom ove sezone izjednačio na 1-1 u 11. minuti zabivši glavom nakon akcije Alana Huttona i Petera Croucha.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Tottenham, dok je Niko Kranjčar u 58. minuti zamijenio ozlijeđenog Garetha Balea, kojeg je minutu ranije žestoko prekršajem zaustavio Phil Neville zaradivši žuti karton.

Kranjčaru je to bio četvrti ovosezonski premierligaški nastup.

Chelsea je autogolom Bosingwe izgubio na gostovanju kod posljednjeplasiranog Wolverhamptona 1-0 upisavši četvrti poraz u devet posljednjih premierligaških utakmica. Prvaci su u tom razdoblju slavili samo jednu pobjedu.

Wolverhampton, koji je u pretprošlom kolu slavio i kod Liverpoola identičnim rezultatom, je Chelsea pobijedio prvi put u šestome uzajamnom premierligaškom dvoboju. Chelsea je dosad imao svih pet pobjeda, nikad manje od dva pogotka razlike.

Nakon novog posrtaja Carlu Ancelottiju se na klupi ne piše dobro.

Jednako se može reći i za Roya Hodgsona, čiji je Liverpool poražen na gostovanju kod Blackburna 3-1. Dva je gola za domače zabio Benjani Mwaruwari, od čega drugi u 57. minuti za 3-0 vodstvo.

Steven Gerrard smanjio je lijepim udarcem u 81. minuti zabivši svoj prvi premierligaški pogodak (četvrti ovosezonski) nakon 25. rujna.

Isti je igrač u 85. minuti iznudio 11-erac i potom ga promašio prebacivši gol.

Igrač kola ipak je 24-godišnji irski napadač Leon Best, koji je u prvoj svojoj premierligaškoj utakmici u kojoj je uspio zabiti gol na kraju došao do hat-tricka. Dogodilo se to u domaćoj 5-0 pobjedi njegova Newcastlea nad West Hamom. Mijenjao je Andyja Carrolla, a dosad je upisao samo jedan premierligaški nastup.

Premiership, 22. kolo:

Arsenal – Manchester City 0-0

Aston Villa – Sunderland 0-1 (Bardsley 80)

Newcastle – West Ham 5-0 (Best 17, 38, 59, Nolan 44, Lövenkrands 62)

Wolverhampton – Chelsea 1-0 (Bosingwa 5-ag)

Blackburn – Liverpool 3-1 (Olsson 32, Benjani 38, 57 / Gerrard 81)

Bolton – Wigan 1-1 (Rodrigo 53 / Stam 80)

Everton – Tottenham 2-1 (Saha 3, Coleman 74 / Van der Vaart 11)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.