Sport

Nogomet, Prijateljska utakmica

Prijateljska: Zabili Rakitić i Gavranović

Prijateljska: Zabili Rakitić i Gavranović

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić postigao je gol za konačnih 3-0 u pobjedi Schalkea protiv turskog prvoligaša Karabükspora, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Beleku na Arcadia stadionu.

Odigrani susret prvi je pripremni u 2011. godini za klub iz Gelsenkirchena koji u Turskoj brusi formu za nastavak bundesligaške sezone.

Rakitićeva situacija u klubu i dalje je dvojbena, međutim, nije to zasmetalo trenera momčadi Felixa Magatha da mu ukaže povjerenje u vidu kompletne minutaže, kao niti hrvatskog veznjaka da mu zahvali pogotkom iz blizine.

Podsjetimo, Rakitićev ugovor sa Schalkeom vrijedi do lipnja ove godine i upitno je hoće li on biti produljen, odnosno hoće li hrvatski nogometaš ostvariti siječanjski transfer u neki drugi klub (spominju se najčešće Juventus, Manchester City i madridski Atletico).

Baš kao i u slučaju Rakitića koji je zabio u 87., punu minutažu dobio je i potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac Mario Gavranović.

I njegova je minutaža iskorištena u vidu uvodnog pogotka na utakmici u četvrtoj minuti, ali i asistencije (dupli pas) Rakitiću za gol.

Christian Pander zabio je za 2-0.

Dodajmo da je vrata turskoga kluba čuvao Splićanin Vjekoslav Tomić, te da je igrao i nekadašnji hrvatski reprezentativac Anthony Šerić.

Schalke posljednju pripremnu utakmicu u Turskoj igra u srijedu protiv Eskişehirspora, također na Arcadia stadionu.

Pripremna utakmica:

Karabükspor - Schalke 0-3 (Gavranović 4, Pander 84, Rakitić 87)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.