Sport

Tenis

Čilić: Slijedi mi pad na ljestvici, ali nadam se povratku u Top 10

Čilić: Slijedi mi pad na ljestvici, ali nadam se povratku u Top 10

Nakon prošlogodišnjeg polufinala, hrvatski tenisač Marin Čilić zastao je ovaj puta u osmini finala Australian Opena, prvog Grand Slam teniskog turnira sezone. Rafael Nadal pokazao se prejakim i slavio je u tri seta.

Bila je ovo druga međusobna utakmica u ovome trenutku najboljeg hrvatskog tenisača i najboljeg svjetskoga, a omjer je nakon Španjolčeve 6-2, 6-4, 6-3 pobjede izjednačen na 1-1. Čilić je do ponedjeljka bio jedan od tek četvorice igrača na Touru s pozitivnim omjerom protiv ljevorukog vladara ATP ljestvice, budući da ga je u njihovom premijeri, u Pekingu 2009., svladao 6-1, 6-3.

Kako je, s psihološke strane, bilo ući u meč sa spoznajom da protiv Nadala imate pozitivan omjer 1-0, ali i saznanjem da on nije nije poražen na Grand Slam turnirima još od Australian Opena prošle godine?

- Igrali smo prije godinu i pol, tada se on vraćao nakon ozljede. Ovo je bio sasvim drugačiji meč. Rekao bih da su uvjeti za igru bili prilično nepovoljni. Bilo je neuobičajeno hladno. Nisam bio brz kao prethodnih dana ovdje. Bila je to za mene mala promjena i jednostavno nisam pronašao igru na terenu - kazao je Čilić.

Usporedite Nadalovu igru danas s onom od prije godine i pol dana.

- Teško je reći. Nisam ga u ovome meču dovoljno pritiskao i nisam igrao dobro. On je pun samopouzdanja, čini mi se da su i uvjeti za igru sporiji, što njemu odgovara.

Jeste li bili umorni od meča s Johnom Isnerom?

- Ne baš. Nisam osjetio da mi nedostaje snage. Osjećao sam se fizički dobro. Mislim da su uvjeti o kojima sam govorio malo više odgovarali Nadalu. Loptice jednostavno nisu odskakale kao ovih dana, te stoga jednostavno nisam mogao nametnuti agresivniji ritam igre.

Spomenuli ste uvjete. Jeste li mislili na vremenske prilike ili na teren?

- Uglavnom na vrijeme. Posljednjih je dana bilo prilično hladno, kao i u našem meču. Loptice nisu odskakivale kao i prije, pa je meč imao više dugih izmjena. To, naravno, odgovara njemu.

Planovi za 2011. godinu? Čemu se nadate?

- Povratku u Top 10. Ovim ću porazom pasti u poretku budući da sam branio prošlogodišnji polufinale. Sigurno je da neće biti lako, ali nadam se povratku u dobru formu. Nakon nekog vremena uspio sam spojiti dvije-tri pobjede i time sam zadovoljan. Sa Australian Opena mogu uzeti ono što je bilo dobro i truditi se dati više na nadolazećim turnirima - zaključio je hrvatski tenisač.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.