Sport

Nogomet

Platini prijeti isključenjem HNS-a iz UEFA-e

Platini prijeti isključenjem HNS-a iz UEFA-e

Čelni čovjek Uefe iz Beograda je doputovao u Zagreb kako bi se sastao s Jadrankom Kosor. Nije se mogao probiti do Vlade zbog prosvjeda na Markovu trgu

Predsjednik Uefe, Michael Platini, sletio je u Zagreb na Pleso u 18 sati. Privatnim avionom iz Beograda kasnio je 50-ak minuta, a strpljivo su ga čekali predsjednik HNS-a Vlatko Marković i tajnik Zorislav Srebrić.

Platini nije htio razgovarati s novinarima jer je žurio na sastanak na Markov trg gdje ga je željno iščekivala predsjednica Vlade. S Jadrankom Kosor trebao je razgovarati o suzbijanju huliganizma u Hrvatskoj, no do nje se nije uspio probiti automobilom zbog prosvjeda. Otišao je na večeru.

- Čekali smo tamo više od pola sata, nisu nas puštali i onda smo otišli. Policija je bila korektna - rekao je Vlatko Marković te dodao:

- Michel nije bio šokiran. Samo mi je rekao: 'Vlatko, ovo se u Francuskoj događa svakodnevno'.

Ipak, kad se već nije sastao s Kosor, pod hitno je otišao do predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Sastali su se na Josipovićev zahtjev, a tema razgovora bila je nasilje na nogometnim utakmicama u Hrvatskoj. Predsjednik UEFA-e obavijestio je predsjednika Josipovića o odluci Uefe da Hrvatskoj odredi rok od godine dana kako bi osigurala održavanje nogometnih utakmica bez navijačkog nasilja. Ukoliko se to ne bude osiguralo, HNS-u prijeti isključenje iz Uefe.

U pismu kojeg je Uefa uputila predsjedniku RH i predsjednici Vlade navedeni su uvjeti koje moraju ispuniti.

- Svjesni smo problema nasilja na nogometnim utakmicama, Vlada je pripremila novi zakon koji bi trebao pridonijeti rješavanju tog problema - naglasio je predsjednik Josipović te dodao da će zatražiti od nadležnih institucija da poduzmu sve mjere kako bi se suzbilo nasilje na nogometnim stadionima u našoj zemlji, donosi 24sata.hr.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.