Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Gattuso golom nakon tri godine srušio Juventus

Serie A: Gattuso golom nakon tri godine srušio Juventus

Nogometaši Milana pobijedili su Juventus na torinskome Olimpijskom stadionu 1-0 u subotnjem derbiju 28. kola Serije A, čime su probili granicu od 60 osvojenih bodova.

Pobjedu je gostima požrtvovni 33-godišnji veznjak Gennaro Gattuso donio u 68.minuti utakmice. Skinuo je loptu s noge Robinhu, te lijevom nogom s ruba 16-erca svladao Buffona, koji je, dopustivši da mu lopta prođe ispod obiju šaka, prilično loše reagirao.

Kapetanu je to bio prvi pogodak za Milan ove sezone u svim natjecanjima, te prvi uopće gol u Seriji A nakon 23. siječnja 2008. godine, kada je zabio jedini gol pri 2-1 porazu svoje momčadi u Bergamu kod Atalante.

Milanu je također ovo bio četvrti uzastopni prvenstveni trijumf, a Juventusu treći uzastopni poraz, odnosno šesti u osam posljednjih utakmica. I prošle su sezone Milanezi trijumfirali u Torinu (3-0).

U utakmici visokog ritma, koju je zbog bolesti za Milan propustio Pato, pobjeda je zasluženo pripala gostima, koji sada, uz utakmicu viška, imaju osam bodova prednosti pred Interom (61-53).

Serie A, 28. kolo:

Juventus - Milan 0-1 (Gattuso 68)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.