Sport

Nogomet, Serie A

Juventusovi navijači tražili povratak Moggija

Juventusovi navijači tražili povratak Moggija

U derbi-utakmici 28. kola talijanske Serije A Milan je u Torinu pobijedio Juventus 1-0. Time je zadržao pobjednički ritam koji mu osigurava prvo mjesto na ljestvici, a ujedno je produbio krizu Juventusa.

Ovim su Torinezi upisali peti poraz u zadnjih sedam prvenstvenih ogleda, kao i treći u nizu. Isto tako, u tih 270 minuta protiv Bologne, Leccea i Milana nisu uspjeli niti zabiti pogodak.

Makar su tijekom tjedna dopirale informacije po kojoj je trener Juventusa Luigi Delneri dobio od čelništva ultimatum, nakon poraza od Milana je direktor Juventusa Beppe Marotta izjavio:

- Svi preuzimamo odgovornost za lošu sezonu i rezultate. Ne prebacujemo svu odgovornost na našeg trenera Delnerija. Dapače, on je naša budućnost - izjavio je Marotta.

Navijači Juventusa su, pak, tijekom utakmice na najbolji mogući način poslali poruku što misle o svemu. Naime, skandirali su ime Luciana Moggija, nekadašnjeg velikog šefa Juventusa, pod čijim je patronatom klub ostvarivao velike uspjehe kako u Seriji A, tako i u Europi. No, iz tog vremena ostaje zapisano crnim slovama Juventusovo miješanje u namještanje rezultata, zbog čega su morali igrati i jednu sezonu u Seriji B.

Na drugoj strani, u Milanu, nemaju takvih problema, a trener Massimiliano Allegri je nakon nove pobjede samo ustvrdio:

- Pobjedu smo morali osigurati znatno ranije. Imali smo nekoliko izglednih prilika i prije Gattusovog pogotka, ali u konačnici moram biti sretan jer tri boda u Torinu su ne samo tri boda, već jaki psihološki vjetar u leđa.

Milan ima osam bodova više od Intera, ali dakako da gradski rival ima i utakmicu manje koju će odraditi protiv Genoe tijekom nedjelje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.