Sport

Juventus

Antonio Conte sve više u mislima Juveovih čelnika

Antonio Conte sve više u mislima Juveovih čelnika

Talijanski mediji i dalje s Juventusove klupe guraju Luigija Delnerija što će se, vrlo je izgledno, na kraju sezone i dogoditi. Upitno je tek tko će ga na njoj zamijeniti.

Najveće želje kluba, Fabio Capello (izbornik engleske nogometne reprezentacije) i Luciano Spalletti (trener Zenita) odani su poslu kojega trenutačno obnašaju, a Napolijev trener Walter Mazzarri, koji se u posljednje vrijeme učestalo spominje, također je teško dostupan. U takvom "rasporedu snaga" sve se izglednijim čini, tvrde talijanski mediji, da bi prilika mogla biti ukazana Antoniju Conteu, aktualnom treneru drugoligaša Siene.

Conte, trofejni bivši igrač, svoj trenerski posao odrađuje dobro i njegova je momčad na pragu povratku u Seriju A.

Niz dobrih rezultata nije ostao nezamijećen u klubu iz Torina, što je upravo ono čemu se navijači Juvea nadaju. I dalje se Contija ondje pamti kao igrača koji je s kapetanskom vrpcom oko ruke vodio momčad u pobjedama. Sa "starom damom" Conti je osvojio pet naslova u talijanskom prvenstvu i još pet puta bio drugi. U riznici trofeja ima petnaest naslova osvojenih s Juveom, među ostalima, i one iz Lige prvaka i Kupa UEFA-e. Blizu klupe tog torinskoga kluba bio je i nakon odlaska Claudija Ranierija, no posao je 2009. godine dobio Ciro Ferrara.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.