Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Zadrani posrnuli u posljednjoj četvrtini

Zadrani posrnuli u posljednjoj četvrtini

Brown je bio daleko najbolji igrač Zadra sa 26 koševa, te 9 skokova

Ponovno poraz, ponovno neobjašnjiv pad u posljednjoj četvrtini. Zadarski navijači kao da su se pretplatili na poraze svoje momčadi u završnicama utakmice. Upravo na taj način, Zagreb je postigao svoju četvrtu ovosezonsku pobjedu nad Zadrom.

Po tko zna koji put, koban je po Zadrane bio Damir Mulaomerović, koji je sa tek pet minuta kvalitetne igre u posljednjoj četvrtini Zadrane pogurao u poraz.

Obje su momčadi relativno nervozno ušle u utakmicu i promašivale vrlo lagane i izgledne prilike, pa tako nakon šest minuta igre bilježimo rezultat 8-7 za Zagreb. U tom razdoblju jedini su razigrani bili Brandon Brown i Kruno Simon sa 6, odnosno 7 postignutih koševa.

Trener domaćih, Mladen Erjavec nikako nije bio zadovoljan činjenicom da se njegova momčad ne može rezultatski odlijepiti od Zadrana već u prvoj četvrtini, tako da je već unutar prvih 8 minuta izrotirao čitavu prvu petorku. To mu je donijelo kakav-takav rezultat tek u posljednjoj sekundi prve četvrtine kada je Heytvelt zakucao za +4 Zagreba (17-13).

Nije dugo trajalo vodstvo Zagreba. Već u uvodne dvije minute druge četvrtine, nakon slobodnih bacanja cara, te trica Dundovića i Marčinkovića, Zadar po prvi put dolazi u rezultatsku prednost (19-21).

Brown gotovo sam održava Zadrane u prednosti sve do posljednje minute prvog poluvremena kada Renfroe zabija prvu Zagrebovu tricu za vodstvo domaćina 32-30. Na drugoj strani za Zadrane poentira kapetan Vladović, a vodstvo Zagreba na isteku poluvremena (34-32) potvrdio je Mario Kasun u posljednjem njihovom napadu.

Zadrani drugo poluvrijeme otvaraju sa tri vezane trice (dvije Vladovića, jedna Cara), no ni Zagreb ne spava, tako nakon tri minute nastavka bilježimo rezultat 43-41 u korist domaćina, a već u sljedećem napadu Renfroe poentira za tada najviše vodstvo Zagreba 46-41.

U 26. minuti Zadrani se ponovno vraćaju u minimalno vodstvo tricom Cara (49-50). Nadovezao se na njega Brown ubačajem sa oko 6 metara i tricom, na što je Car nadodao još jedan koš i dodatno slobodno bacanje za vodstvo Zadra (50-58) minutu i pol minute do isteka treće četvrtine.

Luka Žorić postiže dva slobodna bacanja za Zagreb, a na drugoj strani pogađaju Olivari i još jednom razigrani Brown za dotad rekordno vodstvo Zadra (52-62) pred ulazak u posljednju četvrtinu.

Zagreb u prvih 3 minute posljednje četvrtine uspijeva smanjiti zaostatak na 60-64 prvenstveno zahvaljujući Mulaomeroviću, što trenera gostiju, Pina Grdovića prisiljava na minutu odmora.

Mulaomerović nastavlja svoju seriju pogodaka i asistencija, čime dovodi Zadrane u veliku nervozu, tako da se Zagreb na tri minute pred kraj susreta našao u vodstvu 73-68, te u velikoj psihološkoj prednosti.

Zadrani do kraja susreta više nisu uspjeli niti priprijetiti Zagrebu jer evidentno su ostali bez snage i energije za bilo kakav pothvat. Susret je tako završen rezultatom 83-75

Gotovo je neshvatljivo kako je Damir Mulaomerović, sa tek nekoliko kvalitetnih poteza, uspio Zadrane u potpunosti izbaciti iz ravnoteže u posljednjoj četvrtini, u koju su Zadrani ušli sa čak +10 i kako Zadrani cijelu sezonu nemaju rješenja za iskusnog Zagrebovog razigravača.

Također, čudnom se čini odluka trenera Grdovića da protiv najboljeg centarskog tandema lige, Žorić-Kasun, punih 40 minuta na klupi drži svog najvišeg igrača, Mira Bilana.

Pogleda li se statistika, vidi se kako se u redovima Zadra sve vrtjelo oko Brandona Browna koji je za 40 minuta postigao 26 koševa i tome nadodao 9 skokova. Car je dodao 15 svojih ubačaja uz loš šut 4/14.. Strijelci su kod Zagreba bili puno pravilnije raspoređeni, tako je čak šest njihovih igrača utakmicu završilo s dvoznamenkastim brojem koševa, a Žorić je zabio 9.

KK Zagreb CO - KK Zadar 83-75 (17-13, 17-19, 18-30, 31-13)

KK Zagreb CO: Mulaomerović 12, Mašić 10, Halilović, Simon 11, Babić 3, Kasun 14, Renfroe 12 (4/4 za tri, 5 sk, 4 as), Novačić, Bašljan, Žorić 9 (7 sk), Rančić, Heytvelt 12 (7 sk).

KK Zadar: Car 15 (6 sk), Vladović 8, Batur, Ahmetbašić, Dundović 3 (6 sk), Marčinković 3, Olivari 5, Ivanov 13 (7 sk), Brown 26 (9 sk), Bilan, Vlaić, Longin 2.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.