Sport

Nogomet, Liga prvaka

Ferguson: Ne smije nas uhvatiti paranoja oko suđenja

Ferguson: Ne smije nas uhvatiti paranoja oko suđenja

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson upozorio je svoje nogometaše da ih ne smije uhvatiti paranoja oko suđenja u predstojećim dvobojima protiv Chelseaja u četvrtfinalu Lige prvaka.

United nije slavio na Stamford Bridgeu ni u jednom natjecanju još od 2002. godine, a nakon mnogih su utakmica protiv londonskog kluba posljednjih godina ostajali repovi. Ferguson upravo odrađuje suspenziju od pet utakmica baš zbog kritiziranja suca Martina Atkinsona nakon poraza od Chelseaja (2-1), 1. ožujka. Unatoč tome, škotski je stručnjak pozvao svoje nogometaše da ohlade glave uoči predstojećih okršaja.

- U zadnjih nekoliko utakmica protiv Chelseaja smo imali užasno suđenje. Zato moramo biti oprezni da nas ne uhvati paranoja. U posljednjem smo dvoboju igrali iznimno dobro i nismo zaslužili poraz - poručio je Ferguson i još se jednom osvrnuo na kaznu koju odrađuje.

- Ako govoriš ono što misliš, to ispada problem. Engleski nogometni savez daje veliku podršku sucima. Na neki je način to razumljivo, ali trebali bi biti dopušteni i korektni komentari suđenja.

Za kraj je legendarni 69-godišnji trener odbacio nagađanja da bi na kraju sezone, ukoliko United osvoji svoj 19. engleski naslov i tako prestigne Liverpool, mogao napustiti momčad koju neprekidno vodi od 1986. godine.

- Ne, ne, i dalje sam fizički spreman za vođenje momčadi. Umirovljenje je za mlade ljude - našalio se Ferguson, a potom ozbiljnije dodao:

- Ako te služe zdravlje i kondicija, onda nemaš problema. Kad bi se jedna od te dvije stvari pokvarila, onda bih se odlučio povući.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.