Sport

Real Madrid

Özil: Mourinho je doista ''The Special One''

Özil: Mourinho je doista ''The Special One''

U intervjuu za njemački nogometni portal Transfermarkt, njemački 22-godišnji reprezentativac i ofenzivni veznjak Real Madrida Mesut Özil govorio je o svojoj prilagodbi na ''kraljevski klub'', o Zinedineu Zidaneu, Cristianu Ronaldu, Michaelu Ballacku i Joseu Mourinhu.

Za početak, prokomentirao je svoju prvu sezonu u Real Madridu, kojem je pristupio minulog ljeta iz Werdera uz odštetu od 15 milijuna eura.

- Stvari se za mene dobro razvijaju, iako još uvijek ništa nisam postigao. No, očigledno je da sam na pravom putu. Došao sam u Real napredovati kao nogometaš i osvajati trofeje. Drago mi je da uživam trenerovo povjerenje, pa mogu igrati slobodno, bez pritiska. Kada sam se preselio u ovaj klub, znao sam kakvu sam dobru stvar napravio za razvijanje svog potencijala. No, radio sam vrlo teško i naporno za ostvarenje tog cilja.

Šteta što je Kaka ozlijeđen, ali to je vama pružilo još veću šansu da se nametnete u momčadi.

- Meni je jako žao što je Kaka ozlijeđen. U onom kratkom razdoblju smo dokazali da možemo igrati zajedno u momčadi. Naravno, uvijek je trenerova posljednja po pitanju odabira sastava. Ja se na svakom treningu moram dokazivati, što i činim.

Vas su često uspoređivali sa Zinedineom Zidaneom, ali ste govorili da morate još puno raditi i napredovati kako biste se dokazali. Jeste li vi sličan tip igrača kao Zidane?

- On je moj uzor. U mojim očima je uvijek bio perfektni igrač. Moj cilj je konstantni napredak, a na ostalima je da sude o mojoj kvaliteti.

Možete li jednog dana osvojiti Zlatnu loptu?

- Kao prvo, mislim da je puno važnije igrati u uspješnoj momčadi i osvajati trofeje. Ukoliko pritom stignu i individualna priznanja, svaki nogometaš će ih radosno dočekati.

Jednom ste izjavili: ''Za mene je Jose Mourinho najbolji trener na svijetu, želim igrati u momčadi koju on vodi''. Što vas je Mourinho naučio?

- Za mene on doista i jest najbolji trener na svijetu. Svi smo vidjeli koliko je puno trofeja osvojio zadnjih godina. Meni je važno da mogu raditi i trenirati pod njegovim vodstvom. Ponosan sam na to. Pod njegovom palicom svi igrači napreduju.

Je li on doista ''The Special One'' (poseban)?

- Da, definitvno je.

Igrate zajedno sa Cristianom Ronaldom. Što mislite o njemu?

- Svjetska klasa, jako je napredovao zadnjih godina. Momčad ga uvijek treba. Inače je vrlo ljubazan i pristojan. Na terenu svaki puta ide maksimalno i daje sve od sebe. Vrlo je ambiciozan i uvijek želi pobijediti, čak i kada igramo na treningu. Zadovoljstvo je igrati s takvim igračem.

Njemačka je odigrala odlično Svjetsko prvenstvo, ali je opet izgubila od Španjolske. Hoće li sljedeće Europsko prvenstvo biti prilika za revanš?

- Imamo odlična iskustva s Mundijala. No, jasno je da je Španjolska bila puno bolja od nas u polufinalu. Znamo da imamo puno potencijala na Europskom prvenstvu. Mi i dalje napredujemo kao momčad, sve smo robusniji. Ukoliko se opet sastanemo sa Španjolskom, izgledi će biti 50-50.

Ima li još uvijek mjesta za Michaela Ballacka u reprezentaciji?

- To je pitanje za izbornika. Meni je Ballack puno pomogao od mog prvog nastupa za reprezentaciju. Puno je razgovarao sa mnom i podržavao me na terenu. Stvarno mi je pomogao i na tome sam mu zahvalan.

Osjećate li se ugodno kao multikulturni simbol?

- Aspolutno. Moji roditelji su došli iz Turske, ja sam rođen u Njemačkoj. Drago mi je što poznajem obje kulture. Pozitivni aspekti jedne i druge omogućili su mi život lakšim u Madridu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.