Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Grdović: Između nas i Borika odlučivati će nijanse

Grdović: Između nas i Borika odlučivati će nijanse

Longin "izgubljen" do kraja sezone

U sjeni teških trenutaka za KK Zadar, kada se u Jazinama ne može okupiti niti 20 skupštinara kako bi donijeli vitalne odluke za klub, i kada svlačionicu napušta daroviti centar Miro Bilan, došao je dan gradskog derbija između Zadra i Borika.

Borik je u rujnu, u pripremnoj utakmici, već porazio Zadrane rezultatom 81-76, te i prije prve službene utakmice ukazao na smjer kojim će krenuti sezona za Zadar. U toj utakmici briljirao je u dresu Borika Ive Ivanov (24k, 5sk), te si tako na neki način i "kupio" mjesto u rosteru Zadra.

Bilan priželjkuje NBA karijeru?

Kako smo vas jučer izvijestili, sasvim je izvjesno kako će Miro Bilan, 213 cm visoki centar, napustiti momčad Zadra. Prema saznanjima Slobodne Dalmacije, njegova destinacija trebale bi biti SAD, gdje će se u jednom losanđeleškom kampu pripremati za predstojeći NBA draft.

Mogu li Zadrani doći do svojevrsne osvete za predsezonski poraz saznati ćemo večeras u 20:15 sati, a prema razmišljanjima zadarskog stratega Pina Grdovića, pred nama je neizvjesna utakmica.

- Kao i u svakom gradskom derbiju, očekuje nas iznimno zanimljiva utakmica u kojoj će odlučivati nijanse. Mi moramo odigrati najbolje što znamo i pokušati doći do pobjede - kratko će Grdović.

Borik je od samog početka sezone marljivo prikupljao simpatije javnosti svojom požrtvovnom i agresivnom igrom, a upravo u tome Grdović vidi najveću prijetnju za svoju momčad.

- Gledao sam Borik u nekoliko utakmica i primijetio sam njihov voljni moment koji ih je držao u egalu sa Zagrebom i Cedevitom, te doveo do pobjede protiv Cibone. Agresivni su svih 40 minuta i to nam predstavlja najveću opasnost.

Zdravstveno stanje u zadarskim redovima nije idealno, no svi igrači, osim Branimira Longina koji je "izgubljen" do kraja sezone, trebali bi biti na raspolaganju treneru Grdoviću.

Ni Puntamičanima ne "cvjetaju ruže" na zdravstvenom planu. Upitan je nastup njihovog najiskusnijeg igrača, Jure Ružića, te centra Zadra na posudbi u Boriku, Marina Šarlije.

Susret je na rasporedu u Krešinom domu večeras u 20:15 sati, a karte će biti u prodaji od 16:00 sati na blagajni SC Višnjik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.