Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka: Chelsea pred “nemogućom“ misijom

Liga prvaka: Chelsea pred “nemogućom“ misijom

Real Madrid, Barcelona i Schalke uvjerljivim su pobjedama nad svojim suparnicima jednom nogom zakoračili u polufinale Lige prvaka. Ostaje za vidjeti tko će im se ondje pridružiti.

Nesportski i nekorektno bi bilo primijetiti da su Tottenham (izgubio od Reala 4-0), Šahtar (poražen od Barcelone 5-1) i Inter (izgubio na San Siru od Schalkea 5-2) eliminirani iz mogućnosti da pronađu svoje mjesto među posljednja četiri u prestižnom europskom klupskom nogometnom natjecanju, no, činjenica je da će im to biti jako teško ostvariti. Daleko je neizvjesnije što će se dogoditi u engleskom srazu Manchester Uniteda i Chelseaja koji je na rasporedu u srijedu na Old Traffordu.

Prva četvrtfinalna utakmice LP-a između tih Premierligaša odigrana je na Stamford Bridgeu na kojem je United golom Waynea Rooneyja slavio 1-0. Podsjećamo, Chelsea je svoj nogometni dom od naleta sastava Alexa Fergusona do tada uspješno branio od travnja 2002. godine. "Crveni vragovi" tom su prilikom slavili 3-0 ne znajući da za njih započinje "prokletstvo" neuspjeha dugo devet godina i deset utakmica. Razdoblje je to u kojem su igrači londonskoga kluba protiv Uniteda ostvarili omjer od šest pobjeda i četiri remija. Kako bilo, i tom je nizu došao kraj, a Fergusonovi igrači minimalnom su pobjedom napravili velik dio posla ka plasmanu u polufinale natjecanja.

Slijedi drugi čin "bitke za Otok".

- Odmah da kažem, najlakši način do plasmana u polufinale je pobjeda u ovoj utakmici. Uopće ne želim govoriti što ćemo i kako ćemo zabije li Chelsea prvi pogodak - najavio je utakmicu škotski menadžer Uniteda.

Prema mu je momčad u prvoj utakmici pretrpjela poraz, šanse za plasman dalje ne otpisuje niti Talijan na klupi Chelseaja. Carlo Ancelotti kaže:

- Da bismo slavili na Old Traffordu moramo vjerovati da to i možemo ostvariti. To je jedini način. Morat ćemo biti na maksimumu svojih mogućnosti, no niti to neće biti dovoljno ne budemo li pokazali odlučnost i ne budemo li kontrolirali igru.

Zanimljivosti:

• Manchester United nije na Old Traffordu izgubio nokaut-utakmicu u Ligi prvaka od 2005. godine kada ih je svladao Milan.

• "Crveni vragovi" u nizu su od šest vezanih pobjeda kroz sva natjecanja, forma im je dobra, a koliko teško izgleda misija Chelseaja najbolje će reći podatak da United ove sezone nije izgubio niti jednu domaću utakmicu.

• Najbolji strijelac kluba iz Manchestera ove je sezone Dimitar Berbatov. Postigao je bugarski napadač 22 gola, no niti jednoga u Ligi prvaka.

• U posljednje tri utakmice (Wigan, Manchester United, Stoke) Chelseajevi nogometaši postigli su samo dva gola.

• Siječanjsko 50 milijuna funti vrijedno Chelseajevo napadačko pojačanje, Španjolac Fernando Torres, nije još zabio gol.

• Omjer utakmica Manchester Uniteda i Chelsea na strani je domaćina ove utakmice. United je slavio 68 puta, Chelsea 44, a 47 dvoboja završila su bez pobjednika. U utakmicama na Old Traffordu Fergusonova je momčad Chelsea pobijedila 33 puta, 24 puta s njom remizirala i upisala 19 poraza.

Forma

Manchester United:

POBJEDA Fulham 2-0 (doma) Premiership, 9. travnja

POBJEDA Chelsea 1-0 (vani) Liga prvaka, 6.travnja

POBJEDA West Ham 2-4 (vani) Premiership, 1. travnja

POBJEDA Bolton 1-0 (doma) Premiership, 19. ožujka

POBJEDA Marseille 2-1 (doma) Liga prvaka, 15. ožujka

Chelsea:

POBJEDA Wigan 1-0 (doma) Premiership, 9. travnja

PORAZ Manchester United 0-1 (doma) Liga prvaka, 6. travnja

REMI Stoke 1-1 (vani) Premiership, 2. travnja

POBJEDA Manchester City 2-0 (doma) Premiership, 20. ožujka

REMI København 0-0 (doma) Liga prvaka, 16. ožujka

Vjerojatni sastavi:

Manchester United (4-4-2): Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani - Hernandez, Rooney.

Chelsea (4-3-3): Čech - Bosingwa, Ivanović, Terry, Cole - Ramires, Essien, Lampard - Anelka, Drogba, Malouda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.