Sport

Nogomet, Liga prvaka

Ancelotti: Možda sam pogriješio s Torresom

Ancelotti: Možda sam pogriješio s Torresom

Talijanski strateg na klupi nogometaša Chelseaja Carlo Ancelotti branio je nakon ispadanja iz Lige prvaka od Manchester Uniteda svoju odluku da u igru od prve minute postavi Fernanda Torresa.

Upitan da li je pogriješio započevši u vrhu napada s Torresom umjesto Didierom Drogbom, budući španjolski napadač od transfera u Chelsea u siječnju još čeka na svoj prvijenac u dresu "bluesa", Ancelotti je rekao.

- Možda. Dugo sam razmišljao o toj odluci, da li započeti s Fernandom u ovakvoj utakmici. Na kraju sam ga stavio jer su njegove vještine i znanje mogli biti vrlo dobri po nas - rekao je Ancelotti nakon što je njegova momčad poražena u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka na Old Traffordu s 2-1, te tako s ukupnih 3-1 ispala iz natjecanja.

Torres od svog siječanjskog transfera u Chelsea vrijednog 50 milijuna funti nije ničim opravdao uloženi novac, a upravo će njegovo postavljanje od početka a izostavljanje Drogbe biti nešto što će Chelseajevi navijači zamjeriti talijanskom treneru. Naime, ulaskom bjelokošćanskog napadača u nastavku Chelsea je bio puno opasniji pred golom, a uostalom Drogba je i dao jedni gol za "bluese".

- Didier je odigrao vrlo dobro u drugom dijelu. Želio sam izvršiti veći pritisak prema naprijed jer smo trebali zabiti i mislim da je Didier bio svjež pa smo morali iskoristiti njegovu snagu ispred gola. To je bio razlog zašto sam zamijenio Fernanda.

O isključenju Ramiresa iz 70. minute Ancelotti je rekao:

- Mislim da je mogao ostati mirniji, već je imao žuti karton. Mogao je to izbjeći.

Na kraju je uslijedio rezime.

- Pokušali smo, trudili smo se stići zaostatak. Započeli smo dobro, mislim da smo kontrolirali igru prvih 30 minuta. Imali smo kvalitetan posjed lopte i bili smo dobri prema naprijed, ali u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena Manchester je imao više prilika, zabili su i gol i onda je bilo teško vratiti se. Očito smo pokušali sve da bi se vratili, ali na kraju je s deset igrača bilo teško. Naravno da smo razočarani zbog ispadanja, ali to je nogomet i moramo gledati prema naprijed. Čeka nas još utakmica za odigrati i želimo igrati u Ligi prvaka i sljedeće sezone.

Upitan o svojoj budućnosti na klupi Chelseaja, Ancelotti je dodao.

- Nisam zabrinut. Moram raditi i pokušati dati sve od sebe. Nije više moja odluka hoću li ostati ovdje ili ne.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.