Sport

KK Zadar

Napokon održana Skupština, ostavke članova UO-a nisu prihvaćene

Napokon održana Skupština, ostavke članova UO-a nisu prihvaćene

Edvin Šimunov ostaje predsjednik kluba do kraja mandata

"Tresla se brda, rodio se miš" - upravo ta poslovica ponajbolje opisuje zbivanja na netom završenoj Skupštini KK Zadra, koja se već dva puta nije održala zbog nedostatka kvoruma. Izgleda kako je treća ipak bila - sreća.

- Ponuđene ostavke šestorice članova Upravnog odbora nisu prihvaćene, a članovi koji su podnijeli neopozive ostavke zamijenjeni su novima. Umjesto Mihe Zrnića-Marinovića iz tvrtke "Odlagalište sirovina", u UO ulazi Miro Mirković iz tvrtke "Kali tuna". Umjesto Grozdane Perić iz Grada Zadra ulazi Ante Babić, također iz Grada Zadra. Konačno, umjesto Tončija Jeraka iz "Hrvatskih cesta", ulazi Anđelko Jurjević iz "Sonika" - u uvodu je kazao predsjednik kluba Edvin Šimunov, čija ostavka također nije prihvaćena.

Podsjetimo, početkom ožujka svoje su mandate na raspolaganje Skupštini ponudila šestorica članova Upravnog odbora, a to su redom Rade Šarić, Darko Kasap, Svemir Bašić, Dario Jurin, Željko Predovan, te Edvin Šimunov.

Vršitelj dužnosti direktora kluba, Nebojša Belić, također je ponudio ostavku, no ni ona nije prihvaćena...

- On ostaje u klubu i dao nam je vremena do konca sezone da pronađemo zamjenu za njega.

Dotaknuo se predsjednik Šimunov i novonastale, vrlo neugodne, situacije oko odlaska Mira Bilana iz kluba. No, ako je suditi po predsjednikovim riječima, klub se neće tek tako odreći talentiranog centra...

- Njegov slučaj će se rješavati na razini HKS-a, kome smo i uložili svoj prigovor, i radimo na tome da se cijeli slučaj ne okonča tako lako kako je Bilan to zamislio. Protiv njega će također biti pokrenuta i disciplinska mjera koja će najvjerojatnije značiti suspenziju.

U gradu se podosta pričalo o novim sponzorima koji bi financijskim injekcijama potpomogli da se klub barem donekle izdigne iz nezavidne situacije u kojoj se našao...

- Sve je još u početnoj fazi, no konstantno se radi na privlačenju novih sponzora i trebalo bi uskoro biti pozitivnih pomaka po tom pitanju.

Postoje i određene naznake kako će Uprava kluba napustiti prostorije u Jazinama te se preseliti na Višnjik iz ekonomičnih razloga, no predsjednik Šimunov nije mogao precizirati datum kada bi to trebalo biti učinjeno.

Sve u svemu, Skupština nije donijela nikakve odluke koje bi se tako skoro mogle odraziti na parketu Krešinog doma...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.