Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Slaba izdanja hrvatskih nogometaša

Kicker: Slaba izdanja hrvatskih nogometaša

Nisu se hrvatski nogometaši proslavili učincima u utakmicama 30. kola njemačke Bundeslige, mišljenje je Kickera koji je brojčano vrednovao učinke igrača.

Najbolju je ocjenu (3.5) zaslužio Mario Mandžukić strijelac gola u 2-2 remiju njegova Wolfsburga i St. Paulija. Ostali hrvatski nogometaši nisu prebacili ne odveć uvjerljivu četvorku.

Baš tom ocjenom Kicker je vrednovao zalaganja Mladena Petrića (HSV) i Srđana Lakića (Kaiserslautern), dok je Lakićev suigrač Stiven Rivić dobio slabu peticu za pokazano u uvodnih 45 minuta u 2-0 porazu od Nürnberga. Petrićeva je momčad remizirala bez pogodaka protiv Hannovera.

Nastupio je i Petar Slišković u posljednjih petnaestak minuta tijekom Mainzove 1-0 pobjede protiv Borussije iz Mönchengladbacha. Jednako kao i Danijel Pranjić, kojem je pripalo uvodnih petnaestak minuta protiv Bayera u 5-1 pobjedi, nakon čega je izašao zbog ozljede zadnje lože desne noge, ostao je bez ocjene.

Spomenimo i učinke BiH nogometaša. Freiburgov Mensur Mujdža dobio je slabu peticu u 3-0 porazu kod lidera, Borussije iz Dortmunda, dok je Vedad Ibišević ocijenjen četvorkom u 1-0 pobjedi Hoffenheima protiv Eintrachta.

Kicker igrače ocjenjuje u rasponu od najbolje jedinice do najslabije šestice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.