Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Nakon dvije godine čekanja, napokon "Dalmatinski derbi"

Nakon dvije godine čekanja, napokon

Susret između Zadra i Splita na rasporedu je večeras u 20:00 sati u Krešinoj dvorani

Nakon pune dvije godine čekanja, napokon je na rasporedu novo izdanje dalmatinskog košarkaškog derbija. Nakon što su Splićani "lutali" kroz Ligu za ostanak, vratili su se tamo gdje im je mjesto, te u Zadar dolaze željni iznenađenja.

Tjedan je dana prošlo od posljednje utakmice koju su košarkaši Zadra odigrali u prvenstvu, a ako je suditi prema riječima trenera Grdovića, stanka nije poslužila za odmor već za još žustriji režim rada:

- Tokom stanke smo radili najviše na fizičkoj spremi i to zato što imamo tri domaće utakmice u nizu, u vrlo kratkom vremenskom periodu. Mentalno smo spremni za sve tri utakmice, a taktički ćemo se pripremati od utakmice do utakmice. Raspored je gust, ali srećom nemamo skorašnjih putovanja.

Večerašnjeg protivnika potrebno je ozbiljno shvatiti. Uostalom, odaslali su "upozorenje" svojim protivnicima pobjedom nad Cibonom, te dopadljivom igrom protiv Cedevite.

- Split je izuzetno mlada, poletna momčad u naletu entuzijazma nakon niza dobrih utakmica. Moramo ih shvatiti ozbiljno iako smo favoriti i u večerašnjem susretu idemo na pobjedu i nastavak podizanje forme koja je u usponu. Nadam se da ćemo svojim navijačima prikazati još jednu dobru i dopadljivu utakmicu - zaključio je Grdović.

Kapetan momčadi Zadra, Jakov Vladović, pobliže nam je objasnio odakle vrebaju najveće opasnosti u redovima protivnika:

- O Grgureviću nije potrebno trošiti riječi jer radi se o čovjeku koji je u košarci već godinama. Opasan je i Mimica, kojem ne smijemo dopustiti lagane šuteve jer on lako ulazi u serije i stvara neugodnosti. Treba pripaziti i na Dijana i Subotića, te na mlade Katića i Sobina, protiv kojih moramo odigrati čvrstu obranu i ne dati im da se "razmašu" - ponudio je Vladović recept za pobjedu.

Susret između Zadra i Splita na rasporedu je večeras u 20:00 sati u Krešinoj dvorani.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.