Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Nastavlja li se Bayernovo prokletstvo?

Nastavlja li se Bayernovo prokletstvo?

Tri se puta dosada finalna utakmica Kupa prvaka ili Lige prvaka igrala u Münchenu. U sve se tri navrata Bayern nije uspio ni plasirati u natjecanje, a kamoli u finale. Ista sudbina ponovno prijeti bavarskom divu.

Finale Lige prvaka 2012. godine igrat će se, naime, na Allianz Areni u Münchenu, a tri kola prije kraja Bundeslige Bayern je izvan pozicija koje vode u najjače europsko klupsko natjecanje. Hannover trenutno drži treće mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ima 57 bodova, odnosno bod više od Bayerna koji jer na četvrtom mjestu.

- Osjećaj je užasan. Više ne držimo sudbinu u vlastitim rukama - požalio se mladi napadač Thomas Müller.

Hoće li se Bayernovo prokletstvo nastaviti i u 21. stoljeću? Prvi se put finale na Olimpijskom stadionu u Münchenu igralo 1979. godine, Nottingham je pobijedio Malmö s 1-0. Sezonu ranije je Bayern u njemačkom prvenstvu završio tek na 12. mjestu i nastup u Kupu prvaka je ostao samo san.

Identična se situacija ponovila 1993. godine kada je Bokšićev Marseille u Münchenu svladao Milan s 1-0, a sezonu ranije je Bayern završio Bundesligu na desetom mjestu.

U sezoni 1996/97 München je i treći put bio domaćin finala, a slavio je njemački klub, ali ne Bayern, već Borussia Dortmund koja je s 3-1 svladala Juventus. Bayern je, pak, igrao u Kupu UEFA-e jer je sezonu ranije bio drugi u prvenstvu, a tada je još samo prvo mjesto vodilo u Ligu prvaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.