Sport

Nogomet, Premiership

Redknapp: Neću se ubiti; Mancini: Ostvarili smo cilj plasmanom u LP

Redknapp: Neću se ubiti; Mancini: Ostvarili smo cilj plasmanom u LP

Nakon 1-0 poraza od Manchester Cityja u zaostaloj utakmici 33. kola engleskog nogometnog prvenstva, menadžer Tottenhama Harry Redknapp izjavio je da treba sagledati sliku cijele sezone, a ne "samo" nekoliko zadnjih utakmica kojima su "spursi" izgubili šanse da se plasiraju u Ligu prvaka.

- Tužan sam, ali neću se ubiti. Igrali smo dobro cijelu sezonu, ali jednostavno nismo uspijevali dokrajčiti suparnike. Naša forma bila je mnogo bolja nego što to rezultati pokazuju - kazao je Redknapp nakon utakmice igrane u utorak.

Ovim porazom "spursi" su se definitivno oprostili od četvrtog mjesta koje bi ih, kao lani, odvelo u Ligu prvaka, jer su ostala samo dva kola do kraja, a četvrto mjesto im bježi čak devet bodova. Štoviše, velike su šanse da ne budu ni peti, budući da sve bolji Liverpool ima dva boda više, a u idućem kolu idu na noge upravo nogometašima s Anfielda. Za bolji rezultat sljedeće sezone trebat će posegnuti u klupsku blagajnu, no Redknapp nije siguran hoće li se to i dogoditi.

- Ne znam imamo li novaca za potrošiti na prinove. Nisam još razgovarao s predsjednikom kluba. Ukoliko nećemo imati, nastavit ćemo s ovom momčadi. Vjerujte, bit ćemo opet jaki iduće sezone - zaključio je.

S druge pak strane, menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini bio je presretan činjenicom što je ostvario svoj cilj plasmana momčadi u Ligu prvaka.

- Naporno smo radili cijelu sezonu za ovo. Bilo je vrlo važno za mene da ostvarim zacrtani cilj kako bih ostao na poziciji koju obnašam. Igrači su napravili fenomenalan posao i zaslužili su igrati Ligu prvaka iduće sezone. Kada sam tek došao u Manchester rekao sam da bi ovaj klub mogao postati jedan od najboljih u Europi u naredne dvije do tri godine. Ovo je prva godina i mislim da smo na najboljem putu da to ostvarimo - zadovoljno je komentirao talijanski stručnjak.

Iako je City na samo dva boda zaostatka za Arsenalom koji se nalazi na trećem mjestu, menadžer "građana" veli da je finale FA Cupa najbitnija utakmica za njegov sastav do kraja sezone.

- Ne znam kako smo izgubili od Evertona (1-2) ovog vikenda. Mislim da će nas taj poraz koštati trećeg mjesta. Trenutno nam je najvažnija utakmica finala FA Cupa protiv Stoke Cityja.

Finale najstarijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu na rasporedu je 14. svibnja na stadionu Wembley.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.