Sport

Košarka, ACB Liga

Ante Tomić izabran u najbolju petorku ACB lige

Ante Tomić izabran u najbolju petorku ACB lige

Hrvatski reprezentativac i član Reala Ante Tomić izabran je u najbolju petorku najjače lige u Europi, španjolske ACB

Mladi Dubrovčanin i igrač Estudiantesa Nik Caner-Medley izabrani su za najbolje centre, čime je kompletirana idealna petorka ACB lige.

Tomić je dobio najviše glasova među centrima. Od trenera i navijača dobio je idealnih 25, od igrača drugih klubova 10, a od medija ništa, no s ukupno 60 bodova pretekao je Joela Freelanda iz Unicaje. Treći među centrima je Stanko Barać iz Caje Laboral s 45 bodova.

"Kada sam čuo za nagradu iznenadio sam se, jer mislim da puno drugih igrača ima bolju sezonu od mene. Ovo mi je prva puna sezona u Realu i nagrada mi je motivacija da radim još više", kazao je Tomić te izdvojio svog suigrača iz reprezentacije kao zaslužnijeg za nagradu.

"Stanko Barać je imao fantastičnu sezonu, i u prvenstvu i Euroligi".

Caner-Medley je dobio maksimalnih 100 bodova među krilnim centrima, a iza sebe je ostavio Duška Savanovića iz Valencije i Mirzu Teletovića iz Caje Laboral.

Petorku zatvaraju dvojica iz Caje Laboral Fernando San Emeterio i Marcelinho Huertas, te šuter Gran Canarije Jaycee Carroll. U najboljoj petorci nema niti jednog člana najbolje momčadi lige Barcelone.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.