Sport

Nogomet

Barcelonin MVP nadmašio prošlu sezonu

Barcelonin MVP nadmašio prošlu sezonu

Barcelonin MVP napadački trojac, Lionel Messi, Pedro i David Villa, u prošloj sezoni postigao je 62 posto golova katalonske nogometne momčadi. U 62 su utakmice zabili zajedno 98 golova, odnoso 1.58 po susretu u prosjeku

"Zahvaljujućim tim igračima Barcelona je bila efikasna pred suparničkim vratima kao i uvijek, čak i unatoč tome što su klub napustili legendarni napadači kao što su Zlatan Ibrahimović, Samuel Eto'o i Thierry Henry", pohvalili su se iz kluba putem službene web-stranice.

"Messi, Villa i Pedro bili su i bolji od učinka napadača prošle sezone. David Villa stigao je kao Ibrahimovićeva zamjena i to je dovelo do napretka u svim područjima. Prošle su sezone trojica prvih napadača postigla 93 gola, pet manje no ove. Igrali su i tri utakmice manje, ali je i prosjek bio manji: 1.57 po utakmici."

"Ove je sezone trojac ostao za dva gola prekratak od stotke koju su Eto'o, Messi i Henry postigli u Guardiolinoj prvoj godini na klupi udarne momčadi. Te su sezone trojica napadača postigla stotinu golova, 1.61 u prosjeku po susretu."

Golovi Messija, Ville i Pedra ove sezone:

Messi: Ukupno 53 (31 u Primeri, 12 u Ligi prvaka, 7 u Kupu kralja, 3 u Superkupu)

Villa: Ukupno 23 (18 u Primeri, 4 u Ligi prvaka, 4 u Kupu kralja)

Pedro: Ukupno 22 (13 u Primeri, 5 u Ligi prvaka, 4 u Kupu kralja)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.