Sport

Plivanje, SP Šangaj

SP u vodenim sportovima: Jovanović i Straga bez polufinala

SP u vodenim sportovima: Jovanović i Straga bez polufinala

Plivači Sanja Jovanović i Dominik Straga nisu su kvalificirali za polufinale na 100m leđno odnosno 200m slobodno na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u kineskom Šangaju.

Iako je bila najbrža u svojoj trećoj skupini, Sanja Jovanović zauzela je tek 31. mjesto sveukupno s rezultatom 1.02.75 što je sekundu i 46 stotinki sporije od posljednjeg mjesta koje je vodilo u polufinale (16). Najbrža u današnjim (ponedjeljak) jutarnjim kvalifikacijama bila je Amerikanaka Natalie Coughlin s rezultatom 59.73, što je pune tri sekunde brže od vremena hrvatske plivačice.

Ni drugi hrvatski predstavnik Dominik Straga nije imao više uspjeha završivši na 34. mjestu u disciplini 200 metara slobodno. Straga je ostvario drugo vrijeme svoje kvalifikacijske skupine (1.51.35), ali to nije bilo dovoljno da se nađe među 16 najbržih koji će se boriti za ulazak u finale. Najbrži u kvalifikacijama bio je Amerikanac Ryan Lochte s rezultatom 1.46.34, dok je njegov sunarodnjak i osvajač 14 olimpijskih medalja Michael Phelps ostvario peto vrijeme rezultatom 1.46.98.

Hrvatska uslijed ova dva rezultata neće imati predstavnika u poslijepodnevnom programu plivača, a na rasporedu će biti četiri polufinala i četiri finala.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.