Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Europa liga: Ispali Mainz i Palermo

Europa liga: Ispali Mainz i Palermo

Njemački Mainz i talijanski Palermo najuglednije su žrtve 3. pretkola Europa lige. Robert Prosinečki je, pak, s Crvenom zvezdom deklasirao latvijski Ventspils.

Mainz, petoplasirana momčad Bundeslige u prošloj sezoni, ispao je u sudaru s rumunjskim Gaz Metanom. Uzvratna je utakmica završila rezultatom 1-1, baš kao i prva igrana u Njemačkoj. Kako ni u produžetku nije bilo golova, uslijedilo je izvođenje penala, a Rumunji su se pokazali uspješnijima. Mladi hrvatski reprezentativac Petar Slišković ušao je u igru u 91. minuti i bio precizan s bijele točke, ali njegovom Mainzu to nije pomoglo.

Palermo je odigrao 1-1 u gostima kod Thuna, ali su Švicarci prošli dalje zahvaljujući rezultatu 2-2 iz prve utakmice, točnije većem broju postignutih golova u gostima. Svih 90 minuta za Thun je odigrao hrvatski branič Stipe Matić.

Poljska Legia, za koju je naš Ivica Vrdoljak odigrao prvo poluvrijeme, na svom je terenu odigrala 0-0 protiv Gaziantepspora i prošla dalje zbog gostujuće pobjede 1-0. S ukupnih 4-2 protiv Häckena u 4. pretkolo je prošao i portugalski Nacional za koji je cijelu utakmicu u Švedskoj odradio Dejan Školnik.

Praška Sparta je slavila u gostima kod Sarajeva s 2-0 i lakoćom ušla u završnu rundu kvalifikacija. Manuel Pamić je igrao 90 minuta za Čehe, a Andrej Kerić je u igru ušao u 65. minuti. Kaja Rogulj je od 82. minute sudjelovao u pobjedi bečke Austrije (3-2) protiv Olimpije i ukupnom slavlju 4-3, a lošije je sreće bio Kristijan Ipša (90 minuta) koji je sa svojim Midtjyllandom poražen kod portugalske Vitorije (2-1) čime je završio natjecanje.

Crvena zvezda koju vodi hrvatski stručnjak Robert Prosinečki s čak je 7-0 u Beogradu svladala Venstpils i s ukupnih 9-1 odjurila u 4. pretkolo.

Europa liga, 3. pretkolo: 

Gaz Metan – Mainz 1-1 (4-3 nakon penala), prva utakmica 1-1

Thun – Palermo 1-1, prva utakmica 2-2

Strømsgodset – Atletico Madrid 0-2, prva utakmica 1-2

Legia – Gaziantepspor 0-0, prva utakmica 1-0

Häcken – Nacional 2-1, prva utakmica 0-3

Crvena zvezda – Ventspils 7-0, prva utakmica 2-1

Sarajevo – Sparta Prag 0-2, prva utakmica 0-5

Austria Beč – Olimpija 3-2, prva utakmica 1-1


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.