Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Ispao Carpi, Palermo se spasio

Serie A: Ispao Carpi, Palermo se spasio

Nogometaši Carpija napuštaju Seriu A iako su u zadnjem kolu slavili kod Udinesea (2-1), ali je njihov izravni konkurent Palermo pobijedio na Siciliji Veronu s 3-2 i izborio ostanak.

Palermu je trebala pobjeda protiv već davno ispale Verone, a domaćini su odlično počeli i poveli golom Vasqueza (28). U 48. minuti uslijedio je šok jer je Verona izjednačila preko Viviania, no veterani Maresca (53) i Gilardino (64) su ipak osigurali pobjedu i veliko slavlje zbog ostanka. U 84. minuti je Pisano smanjio na 2-3, ali gosti dokraja nisu priprijetili vratima Palerma. Kod Verone je utakmicu s klupe odgledao Ante Rebić.

Carpi je slavio kod Udinesea s 2-1, no to je bila "Pirova" pobjeda kluba koji napušta elitno društvo nakon samo jedne sezone, te zajedno s Veronom i Frosinoneom odlazi u Seriu B. Kod Udinesea su na klupi ostali i Stipe Perica i Andrija Balić.

U Rimu je Fiorentina potvrdila peto mjesto pobjedom kod Lazija od 4-2. Milan Badelj je odigrao cijelu utakmicu za "viole", dok je Nikola Kalinić ušao u igru u 84. minuti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.