Sport

Nogomet, Reprezentacije

Osvaldo: Veći sam Talijan od nekih koji me prozivaju

Osvaldo: Veći sam Talijan od nekih koji me prozivaju

Rođeni Argentinac, napadač Rome Pablo Osvaldo, prihvaćanjem poziva za nastup za talijansku nogometnu reprezentaciju izazvao je neke negativne reakcije.

Nakon ozljeda Marija Balotellija i Giampaola Pazzinija talijanski izbornik Cesare Prandelli morao je pozvati novog napadača za posljednji nastup u eurokvalifikacijama, a njegov izbor je pao na napadača Rome, po rođenju Argentinca Paola Osvalda. Odmah po objavi uslijedili su neki negativni komentari jer ga mnogi u Italiji smatraju strancem koji ne bi trebao igrati za njihovu nacionalnu momčad. U nedjelju je Osvaldo odgovorio na kritike:

- Imam pravo igrati za Italiju kao i svaki drugi član reprezentacije. Osjećam se Talijanom, moja obitelj jest argentinska, ali žena i djeca su mi Talijani, a ja sam u Italiji nogometno odrastao - izjavio je Osvaldo i uputio jasnu poruku kritičarima:

- Veći sam Talijan od većine onih koji me prozivaju. Već sam pjevao i talijansku himnu kada sam nastupao za U-21 momčad. Meni himna ne predstavlja problem i smatram da time ne pokazujem manjak poštovanja ni prema kome. Čak mislim da je većini Talijana drago kada to vidi i čuje od mene - zaključio je tu temu Osvaldo i osvrnuo se na mogućnost svog debija u utakmici posljednjeg kvalifikacijskog kola u kojoj Italija ugošćuje Sjevernu Irsku.

- Nadam se da neće sve ostati na ovom jednom pozivu. Ako me je Prandelli pozvao vjerujem da ima povjerenja u moje kvalitete - smatra 25-godišnji napadač.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.