Sport

Nogomet, Primera

Guardiola: Čestitam Sevilli, obrana im je bila strašna

Guardiola: Čestitam Sevilli, obrana im je bila strašna

U najzanimljivijem ogledu 8. kola španjolske nogometne Primere igrači Seville su izdržali posvemašnji pritisak Barcelone i na kraju Kataloniju napustili čiste mreže i s bodom u džepu (0-0).

Najveću priliku za pobjedu Barcelona je imala u petoj minuti nadoknade, ali tada Lionel Messi nije uspio nadmudriti gostujućeg vratara Javija Varasa prilikom udarca s bijele točke. Dotični Javi Varas je briljirao cijelu utakmicu i bio apsolutni heroj u osvojenom bodu Andalužana.

- Moram prvenstveno čestitati Sevilli. Odigrali su odličnu utakmicu u fazi obrane. Pogotovo njihov vratar Javi Varas koji je pohvatao apsolutrno sve - bila je prva reakcija Josepa Guardiole, trenera Barcelone, koja sada zaostaje jedan bod za vodećim Realom na ljestvici.

- Teško je igrati protiv tako koncentrirane obrane. Sevilla je imala stalno devet igrača iza lopte. Došli su po bod i uzeli ga. Vidjeli ste da su organizirali samo jedan napad u cijelom ogledu. Mojim igračima nemam što zamjeriti. Igrali su dobro, napadali i stvarali šanse, ali imali smo ovaj put preko puta sebe stvarno odličnu obrambenu momčad - završio je Guardiola.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.