Sport

Nogomet, Liga prvaka

Mourinho protiv Dinama ruši Guardiolu?

Mourinho protiv Dinama ruši Guardiolu?

U dvoboju protiv Dinama u 5. kolu Lige prvaka trener Real Madrida Jose Mourinho će imati dodatni veliki motiv. Ukoliko pobijedi Zagrepčane, portugalski će stručnjak prestići trenera Barcelone Pepa Guardiolu po broju uzastopnih pobjeda.

Real je trenutno na 11 pobjeda u nizu, osam u Primeri i tri u Ligi prvaka, što je i najduži niz u Mourinhovoj trenerskoj karijeri. Jednaku je seriju trijumfa od 16. rujna do 1. studenog 2008. ostvario i Guardiola s Barcelonom, što je mladom stručnjaku također najduži pobjednički niz u karijeri. Jasno je, stoga, da bi Mourinho slavljem protiv Dinama u utorak na Santiago Bernabeuu nadmašio stratega najvećeg Realovog suparnika. No, od drugog je Guardiolinog trijumfalnog niza još jako daleko. U sezoni 2008/09 Barça je, naime, ostvarila 16 prvenstvenih pobjeda zaredom, a Madriđani su trenutno tek na osam.

Inače, Mourinho se s 11 vezanih pobjeda izjednačio i s Miguelom Muñozom koji je u sezoni 1968/69 vodio Real do devet pobjeda u prvenstvu i dvije u Europi.

Nadalje, Mourinhov je najduži pobjednički niz dosad bio onaj s Portom u sezoni 2002/03 kada je deset puta uzastopno osvajao po tri boda. S Chelseajem je skupio devet pobjeda u nizu 2005., a zanimljivo s Interom mu je najduži niz bio onaj od pet pobjeda u svibnju 2010. No, u tih se pet pobjeda skrivaju i dva trofeja (Liga prvaka protiv Bayerna i Talijanski kup protiv Rome).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.